O mamă din Italia și-a dat copiii afară din casă apelând la instanța de judecată. Aveau peste 40 de ani

O mamă în vârstă de 75 de ani, exasperată, a apelat la tribunal pentru a-și scoate din casă cei doi fii adulți, în vârstă de 42 și respectiv 40 de ani, care, deși sunt economic independenți, nu au simțit niciodată nevoia de a-și lua viața în propriile mâini și de a părăsi casa părinților.

Decizia instanței? Judecătoarea Simona Caterbi a emis recent o sentință în care i-a dat dreptate mamei. Până pe 18 decembrie, cei doi fii trebuie să își găsească alt loc de trai.

Bărbații, deși ajunși la o vârstă matură, se comportau ca niște adolescenți, fără a contribui la cheltuielile casei sau la treburile gospodărești, lăsând dezordine în urma lor și deranjând-o pe mamă la ore târzii din noapte.

Mama, care a dorit să își păstreze anonimatul, a încercat de nenumărate ori să îi convingă pe fiii săi își găsească o locuință separată, sperând că astfel își vor da seama de responsabilitățile care vin cu gestionarea unei case.

Dar eforturile sale au fost în zadar, iar în cele din urmă, a fost nevoită să apeleze la serviciile unui avocat și să își dea propriii fii în judecată.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Comparativ cu alte țări europene, Italia se numără printre statele în care tinerii părăsesc casa părintească relativ târziu, în jurul vârstei de 30 de ani.

Acest lucru este în contrast evident cu țări precum Suedia, unde tinerii părăsesc casa părintească încă din adolescență, sau Luxemburg și Danemarca, unde acest lucru se întâmplă în jurul vârstei de 19, respectiv 20 de ani.

Conform unui studiu Eurostat, tinerii români părăsesc în prezent casa părintească în jurul vârstei de 27 de ani.