O mașină de poliție s-a răsturnat în Italia în timp ce urmărea un autoturism cu numere românești

O urmărire periculoasă pe străzile aglomerate ale Romei, petrecută în seara zilei de ieri, 28 iulie 2023, a culminat cu un accident grav, doi ofițeri de poliție ajungând la spital, iar unul dintre ei în stare critică.

Urmărirea a început în centrul orașului și s-a încheiat pe autostrada A24, relatează publicația Corriere della Cittá, la ieșirea spre via dei Fiorentini, când mașina de poliție s-a răsturnat în încercarea de a opri o mașină Saab, de culoare gri și cu numere românești de înmatriculare.

O patrulă a Poliției de Stat, aflată în jurul orei 22:30 pe via Marsala, în apropiere de gara Termini, a observat mașina Saab de culoare gri comportându-se suspect și a decis să o oprească pentru un control.

În loc să se supună controlului însă, șoferul autoturismului a forțat punctul de control și a demarat în viteză pe străzile aglomerate ale Romei.

Fără să se lase descurajați, polițiștii au pornit în urmărirea fugarului, urmărire care continuat de-a lungul a zeci de kilometri, trecând prin Portonaccio și Tiburtina, până pe autostrada A24.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Acolo, mașina cu numere românești și-a accelerat și mai tare viteza, polițiștii încercând totuși să o ajungă din urmă.

Cu toate acestea, în dreptul ieșirii via dei Fiorentini, mașina înmatriculată în România a virat brusc, iar șoferul mașinii poliției, în încercarea de a efectua aceeași manevră, a controlul asupra autovehiculului și s-a răsturnat.

volante-polizia-1
Mașina de Poliție care s-a răsturnat. Sursă foto: corrieredellacitta.com.

Cei doi polițiști aflați la bord au suferit mai multe răni, unul dintre ei fiind grav rănit. Echipaje de ambulanță, poliție locală și pompieri, precum și colegii lor de la Poliția Rutieră și Poliția de Stat au intervenit la locul accidentului.

Unul dintre agenți era conștient, în timp ce celălalt, în stare mai gravă, a fost găsit pe sol cu un traumatism cranian.

Acesta din urmă a fost transportat în stare de urgență la Spitalul Policlinico Umberto I, având o fractură la coastă, nasul fracturat și contuzii la picioare. Este de așteptat ca recuperarea să dureze cel puțin 20 de zile.

Colegul său, rănit mai ușor, va fi externat după cinci zile. Autovehiculul cu numere românești este căutat în continuare.