O pasageră a fost îmbarcată din greșeală într-un avion care mergea la 1.450 km de destinația sa

O femeie din New Jersey a solicitat ajutorul echipei de investigații Action News după ce o eroare de călătorie a dus-o la aproximativ 1.450 de km distanță de destinația finală, într-o altă țară și fără pașaport.

Beverly Ellis-Hebard este o călătoare cu experiență, informează USA Today. Ea zboară frecvent între Philadelphia și a doua sa casă din Jacksonville, Florida, ambele fiind orașe din SUA.

„Zbor o dată la fiecare șase săptămâni. Am ales zborurile Frontier Airlines pentru că zburam foarte des”, a spus ea.

Ellis-Hebard a declarat că a ajuns la poarta de îmbarcare a Frontier Airlines pentru zborul ei la data de 6 noiembrie 2022, iar panoul de la poartă indica: PHL către JAX.

Recuperându-se după o operație la spate și mișcându-se mai lent decât de obicei, ea a întrebat un agent dacă are suficient timp să meargă la toaletă.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

„Ea a zis că da. Cam 20 de minute”, și-a amintit pasagera americană.

Când s-a întors, la scurt timp, a constatat că zborul era aproape complet îmbarcat și ușa de acces către avion era pe cale să se închidă.

Când a mers să se îmbarce, agentul de la poartă a pus la îndoială dimensiunea bagajului ei de mână, așa că l-a pus în verificatorul de dimensiuni pentru bagaje.

„Am pus-o înăuntru și când am mers să o scot, brațul meu a fost zgâriat. Sângera”, a declarat femeia.

Apoi, agentul de la poartă a grăbit-o să se îmbarce.

„Ea a zis, «Hai, hai. Dă-mi biletul de îmbarcare.» Aș zice că am făcut cam zece pași, iar ea a întrebat, «Ești Beverly Ellis-Hebard?» I-am răspuns, «Tocmai mi-ai verificat biletul de îmbarcare. Tocmai m-ai verificat. Da!» Ea a zis, «Bine, du-te! Du-te.»„

Odată în zbor, realitatea a început să se instaleze.

Însoțitoarea de zbor care îngrijea rana sângerândă a pasagerei a spus că se va putea relaxa odată ce vor ateriza, în Jamaica!

„Am râs. Am zis «Mi-ar plăcea să mă duc acolo, dar am deja o plajă unde locuiesc»”, a spus Ellis-Hebard.

„Însoțitoarea a zis, «Uită-te la mine! Acest avion merge în Jamaica.»Și am știut după expresia de pe fața ei că nu glumea.”

Problema era că Ellis-Hebard nu își adusese pașaportul, deoarece intenționa să rămână în Statele Unite.

Echipajul de zbor i-a spus lui Ellis-Hebard că zborul spre Jacksonville a avut o schimbare de poartă și că acum se îndrepta spre Caraibe.

I s-a spus și că „Intri într-o altă țară fără pașaport. Asta nu e bine.”

În cele din urmă, autoritățile jamaicane au permis lui Ellis-Hebard să rămână în zona de îmbarcare, care i s-a spus că este considerată teritoriu american.

Echipajul de zbor a rămas cu ea până când următorul zbor spre Philadelphia a decolat câteva ore mai târziu.

Când echipa de investigații a contactat Frontier Airlines, aceștia au răspuns doar că problema a fost adresată personalului aeroportului.

I-au oferit de asemenea lui Ellis-Hebard un voucher de 600 de dolari și i-au rambursat biletul original.

Ellis-Hebard a declarat pentru Action News că, în realitate, ea și-ar fi dorit doar o scuză.

„Nu ar fi trebuit să se întâmple asta pentru că nu aveam pașaport. Femeia de la poartă nu și-a făcut treaba”, a spus ea.

Echipa de investigații a contactat TSA, FAA și Protecția Vămilor și a Frontierei a SUA. Toate agențiile au spus că este de datoria companiei aeriene să potrivească pasagerul cu lista sa de pasageri.

Frontier Airlines a emis următoarea declarație ca răspuns la incident:

„Îi prezentăm cele mai sincere scuze lui Beverly Ellis-Hebard pentru această experiență neplăcută. Regretăm sincer că doamna Ellis-Hebard a putut să se îmbarce în zborul greșit.

Ca un gest al scuzelor noastre, i-am emis un voucher de zbor Frontier Airlines de 600 de dolari pe numele Beverly Ellis-Hebard, valabil un an.”