O polițistă de frontieră din România, a strâns 200.000 de euro din mită. Ascundea banii și în sutien

O polițistă de frontieră din Vama Petea, județul Satu Mare, este acuzată de strângerea unei sume considerabile de bani din mită, în perioada pandemiei, când erau în vigoare restricții de circulație. Potrivit procurorilor, ea ar fi strâns peste 200.000 de euro în mod ilegal, de la românii care tranzitau frontiera.

Conform publicației Presa SM, femeia ținea o evidență meticuloasă a „încasărilor” lunare între 2018 și 2021. Numai în două luni din 2021 a primit sume de peste 10.000 de euro fiecare.

Polițista este acum investigată pentru o serie de infracțiuni, inclusiv coomplicitate la fals intelectual și fals informatic, precum și luare de mită. Din decembrie 2020, autoritățile au început să observe că prin punctul de trecere a frontierei Petea, cetățeni români au intrat în țară din zone considerate „roșii” sau „galbene” în contextul pandemiei COVID-19.

Datorită unor sume de bani oferite, polițista consemna în fals că acești călători veneau din alte țări, evitând astfel măsurile de carantinare sau izolare la domiciliu. Suma de bani cerută varia între 50 și 100 de euro pentru fiecare călător.

În timpul unei percheziții corporale efectuate asupra polițistei, s-a găsit suma de 350 de euro, precum și 100 de lire sterline, ascunse în sutienul ei.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Polițista a fost, de asemenea, găsită cu o agendă care conținea o evidență detaliată a veniturilor obținute ilegal, cu mențiuni referitoare la perioada august-decembrie 2018, precum și anii 2019 – 2021.

Ea și-a recunoscut faptele și a ajuns la un acord de recunoaștere a vinovăției cu procurorii. Doar că judecătorii Tribunalului Satu Mare au respins acest acord, pe motiv că: „Soluţia cu privire la care s-a ajuns la un acord este nejustificat de blândă în raport cu gravitatea infracţiunilor şi periculozitatea inculpatei și trimite dosarul procurorului în vederea continuării urmăririi penale”.

Fosta polițistă este acum în așteptarea sentinței.

Distribuie acest articol