O stradă din Italia s-a prăbușit și a lovit un bloc aflat în apropiere. „A fost o situație extrem de periculoasă”

Un segment de zid de sprijin care susținea o stradă folosită ca parcare s-a prăbușit la Genova, lovind parțial un bloc din apropiere și târând după sine cel puțin două automobile pe o distanță de câțiva metri.

700-202311092058402
Imagine de la fața locului. Sursă foto: fanpge.it.

Conform agenției italiene de presă ANSA, incidentul s-a petrecut pe via Cabrini, în apropierea intersecției cu via Acquarone, pe șoseaua de centură situată în partea montană a orașului.

Din fericire, nicio persoană nu a rămas rănită, în ciuda faptului că strada s-a prăbușit lângă un bloc de apartamente și pământul a pătruns chiar și într-unul dintre ele.

Mai multe echipaje de pompieri și ale forțelor de ordine s-au deplasat în scurt timp la fața locului. Cauza probabilă a prăbușirii este considerată a fi ploile abundente din ultimele săptămâni.

700-202311092058401

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Șase apartamente au fost evacuate în urma surpării zidului. Acestea sunt locuințele de la primul etaj, unde pământul și cele două vehicule absorbite de alunecarea de teren s-au prăbușit.

Masa de pământ căzută a smuls balcoanele a două apartamente. După prăbușire, o centrală termică a început să ardă, determinând pompierii să întrerupă alimentarea cu gaz a imobilelor cu numerele 32, 34 și 36 de pe via Acquarone, iar autoritățile locale au închis drumul pentru a permite pompierilor să intervină în siguranță.

1200-20231109205840
Imagine de la fața locului. Sursă foto: ansa.it.

„A fost o situație extrem de periculoasă, dar, din fericire, nu s-au înregistrat victime”, a declarat Sergio Gambino, consilier municipal, prezent la locul incidentului împreună cu Tomaso Giaretti, președintele Municipiului 1.

„Eram în casă, mă uitam la televizor”, a povestit Claudia Vernengo, una dintre persoanele care locuiesc acolo și au fost evacuate, „când mai întâi a sunat o alarmă și apoi am auzit un zgomot incredibil.

Am crezut că este un cutremur. Când m-am uitat afară, am văzut un munte de pământ și cele două mașini jos.”

În plus, în cartierul Quezzi, un alt zid de sprijin s-a prăbușit pe via Portazza, o stradă pietonală, fără a provoca răniri. Poliția locală și un inginer de la Siguranța Publică a Primăriei din Genova au intervenit la fața locului.