O stradă din Italia s-a prăbușit și a lovit un bloc aflat în apropiere. „A fost o situație extrem de periculoasă”

Un segment de zid de sprijin care susținea o stradă folosită ca parcare s-a prăbușit la Genova, lovind parțial un bloc din apropiere și târând după sine cel puțin două automobile pe o distanță de câțiva metri.

700-202311092058402
Imagine de la fața locului. Sursă foto: fanpge.it.

Conform agenției italiene de presă ANSA, incidentul s-a petrecut pe via Cabrini, în apropierea intersecției cu via Acquarone, pe șoseaua de centură situată în partea montană a orașului.

Din fericire, nicio persoană nu a rămas rănită, în ciuda faptului că strada s-a prăbușit lângă un bloc de apartamente și pământul a pătruns chiar și într-unul dintre ele.

Mai multe echipaje de pompieri și ale forțelor de ordine s-au deplasat în scurt timp la fața locului. Cauza probabilă a prăbușirii este considerată a fi ploile abundente din ultimele săptămâni.

700-202311092058401

- Continuarea după publicitate - UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Șase apartamente au fost evacuate în urma surpării zidului. Acestea sunt locuințele de la primul etaj, unde pământul și cele două vehicule absorbite de alunecarea de teren s-au prăbușit.

Masa de pământ căzută a smuls balcoanele a două apartamente. După prăbușire, o centrală termică a început să ardă, determinând pompierii să întrerupă alimentarea cu gaz a imobilelor cu numerele 32, 34 și 36 de pe via Acquarone, iar autoritățile locale au închis drumul pentru a permite pompierilor să intervină în siguranță.

1200-20231109205840
Imagine de la fața locului. Sursă foto: ansa.it.

„A fost o situație extrem de periculoasă, dar, din fericire, nu s-au înregistrat victime”, a declarat Sergio Gambino, consilier municipal, prezent la locul incidentului împreună cu Tomaso Giaretti, președintele Municipiului 1.

„Eram în casă, mă uitam la televizor”, a povestit Claudia Vernengo, una dintre persoanele care locuiesc acolo și au fost evacuate, „când mai întâi a sunat o alarmă și apoi am auzit un zgomot incredibil.

Am crezut că este un cutremur. Când m-am uitat afară, am văzut un munte de pământ și cele două mașini jos.”

În plus, în cartierul Quezzi, un alt zid de sprijin s-a prăbușit pe via Portazza, o stradă pietonală, fără a provoca răniri. Poliția locală și un inginer de la Siguranța Publică a Primăriei din Genova au intervenit la fața locului.