O româncă a înșelat în Italia un bătrân cu peste 200.000 de euro. Pensionarul a ajuns să mănânce la Caritas

Cornelia Teglaș, o româncă în vârstă de 35 de ani care este rezidentă în orașul italian Genova din provincia cu același nume, în regiunea Liguria, a fost arestată recent sub acuzația de înșelăciune agravată.

Românca se prezenta însă cu numele fals de Maria Strozzi, relatează cotidianul digital Genova Today.

Victima sa, un bărbat italian de 81 de ani, văduv și descris de judecător ca fiind într-o stare de vulnerabilitate, a fost păcălit să îi dea conaționalei noastre nu mai puțin de 200.000 de euro, economiile sale de-o viață, plus veniturile din vânzarea unui apartament situat în localitatea Cornigliano.

Teglaș a exploatat nevoia de afecțiune și încredere a bărbatului ani de zile la rând, cerând inițial sume de 2.000 de euro pentru a se întoarce în România, apoi pretinzând că suferă de o boală de inimă care necesită o operație costisitoare de 76.000 de euro.

Apoi, în complicitate cu alte două femei care s-au dat drept o judecătoare și o directoare de bancă din România, a reușit să obțină în total 200.000 de euro în numerar, precum și profitul din vânzarea apartamentului menționat mai sus.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Situația a fost scoasă la lumină de un prieten al victimei, iar secția de poliție judiciară a Parchetului din Genova, condusă de procurorul adjunct Luca Monteverde, a reușit să o identifice și să o aresteze pe Teglaș.

Ancheta detaliată a dezvăluit că femeia înșelat bătrânul de bani 2018 până în prezent, lăsându-l într-o situație atât de disperată încât a ajuns să mănânce la Caritas.

Deși victima fusese plasată sub administrare de sprijin de către un judecător tutelar pentru a preveni o situație financiară și mai gravă, Teglaș a continuat să îi ceară bani, ajungând chiar să obțină bancomatul bărbatului fără știrea administratorului de sprijin și să retragă fonduri suplimentare.

Aceste retrageri, înregistrate de camerele de supraveghere ale băncii, au contribuit la demascarea escroacei românce.

Judecătorul Silvia Carpanini, în ordinul de custodie preventivă, a evidențiat modul în care Teglaș a profitat de sentimentele, încrederea și nevoia de afecțiune a bătrânului pentru a-l deposeda de resursele sale, subliniind persistența și lipsa de scrupule a tinerei.

În ciuda eforturilor bărbatului de a opri suportul financiar, incapabil să-și gestioneze singur veniturile, femeia a continuat să îl exploateze fără remușcări, folosindu-se și de complici pentru a-și susține minciunile.

@rotalianul