O româncă a înșelat un bărbat în Italia cu 15.000 de euro promițându-i o soție din România. Condamnată la închisoare

O româncă în vârstă de 66 de ani și fiul ei de 40 de ani au fost recent subiectul unui proces de judecată pentru o escrocherie, care a avut loc în Sassuolo, provincia italiană Moden din regiunea Emilia-Romagna.

Potrivit ziarului regional Il Resto del Carlino, femeia a fost condamnată joi, 26 august 2023, la doi ani și jumătate de închisoare, în timp ce fiul ei a fost achitat.

Conform acuzațiilor formulate de Parchetul din Sassuolo, conaționala noastră a abordat un cetățean italian de 55 de ani în fața sediului Centrului de Sănătate Mintală din localitate.

„Un bărbat atât de frumos nu are soție? Te pot ajuta să îți găsești una. Cunosc o fată, din țara mea, care ar fi perfectă pentru tine și ar fi dispusă să vină imediat în Italia pentru tine”, i-a spus femeia româncă.

Pentru a părea mai convingătoare, ea i-a arătat italianului o fotografie cu presupusa viitoare soție, spunându-i că, în schimbul unei sume de bani, l-ar putea ajuta să se căsătorească cu ea.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Femeia a reușit apoi să convingă victima să îi dea o sumă considerabilă de bani, peste 15.000 de euro, cu speranța – ulterior neîmplinită – de a-și întâlni soția.

În fața suspiciunilor victimei, ea l-a asigurat că tânăra era în drum spre Italia, dar era blocată la frontieră și era nevoie de numai câțiva bani în plus pentru a rezolva situația și pentru a obține documentele necesare.

În cele din urmă, un membru al familiei victimei, sora sa mai exact, a observat retragerile ciudate și lipsa banilor din contul fratelui ei, care era monitorizat datorită problemelor de sănătate mintală de care suferea.

Bărbatul i-a povestit apoi surorii sale despre întâlnirea neobișnuită și despre cecurile pe care le-a înmânat româncei.

Fiul femeii era acuzat și el în acest proces pentru că, la un moment dat, a încasat un cec semnat de victimă în numele mamei sale, dar în cele din urmă a fost declarat nevinovat.