O româncă a mințit un bătrân din Italia că a rămas gravidă cu el pentru a-i cere bani. Condamnată la ani grei de închisoare

O femeie în vârstă de 37 de ani, de etnie romă și naționalitate română, a fost adusă în fața Tribunalului Penal din Perugia (regiunea italiană Umbria) fiind acuzată de șantaj împotriva unui bătrân italian, în vârstă astăzi de 92 de ani.

Femeia, apărată de avocatul Giacomo Manduca, este acuzată că, „în urma unor relații intime” cu bătrânul, ar fi afirmat în mai multe rânduri că este însărcinată ca rezultat al raporturilor avute și că are nevoie de bani.

Potrivit publicației Perugia Today, femeia de 37 de ani ar fi solicitat de mai multe ori sume cuprinse între 500 și 600 de euro „pentru a întrerupe sarcina”, despre care pretindea că a fost confirmată printr-un test.

Ea îl amenința pe pensionarul italian că, dacă nu-i dădea banii, ar fi continuat sarcina și ar fi cerut „întreținerea copilului care urma să se nască”.

În urma presiunilor, bărbatul i-a dat femeii aproximativ 1.800 de euro, între aprilie 2014 și octombrie 2015, până când acesta a găsit curajul să denunțe situația.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

În tribunal, el s-a constituit ca parte civilă prin avocatul Pietro Gigliotti, iar în timpul audierilor a recunoscut-o pe inculpată.

Judecătorii au condamnat-o pe femeie marți, 17 octombrie 2023, la 6 ani de închisoare (chiar dacă procurorul a cerut numai 5 ani) și la plata unei despăgubiri de 20.000 de euro.