O româncă a stat în casa unei bătrâne din Italia fără să plătească chirie, apoi i-a cerut 1.200 de euro

O româncă în vârstă de 35 de ani, rezidentă la Pesaro (Marche) și un bărbat italian de 36 de ani au fost trimiși în judecată pentru înșelăciune agravată, insolvență frauduloasă și tentativă de tentativă de șantaj împotriva unei femei în vârstă de 84 de ani. Cei doi au închiriat un apartament de la pensionară, dar chiria nu au plătit-o niciodată.

Cazul a început în septembrie 2020, când femeia în vârstă a decis să închirieze al doilea său apartament situat pe Viale Trento, în Pesaro.

Ea a fost contactată de femeia româncă, care i-a cerut să viziteze imobilul în vederea închirierii. La întâlnire, româncă a prezentat pensionarei italiene un fluturaș de salariu fals.

Încrezătoare în situația financiară a femeii românce și mișcată de prezența fiicei micuțe a acesteia la întâlnire, proprietara a acceptat să încheie un contract de închiriere cu ea, respingând alte oferte.

În cele din urmă, s-a dovedit însă că fluturașul de salariu era fals, la fel și cecul oferit ca garanție pentru primele rate ale chiriei.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

După încheierea contractului, pe numele femeii românce, cei doi inculpați au început să cauzeze prejudicii proprietarei.

Mai mult, aceștia au amenințat că vor recurge la căi legale dacă femeia nu le-ar fi restituit cele două rate inițiale pentru contractul de închiriere, în valoare totală de aproximativ 1.200 de euro, deși aceste sume nu au fost niciodată încasate de fapt.

Cei doi au locuit în apartament fără să plătească chirie din septembrie 2020 până în martie 2022, iar procesul de evacuare a fost blocat de un decret care suspenda executările imobiliare din cauza pandemiei de COVID-19.

Avocatul pensionarei, Andrea La Torraca, a cerut despăgubiri în valoare de 25.000 de euro, adică 16 rate neplătite și 10.000 de euro pentru daunele aduse apartamentului, cum ar fi distrugerea ușii de intrare.

Bărbatul de 36 de ani, judecat într-o procedură abreviată, a fost reprezentat de avocata Sara Battaglia, care a subliniat lipsa probei, deoarece relațiile contractuale erau cu femeia româncă, iar bărbatul a preluat facturile utilităților pentru a asigura furnizarea de energie electrică, gaze și apă. Procurorul a solicitat o pedeapsă de 2 ani de închisoare.

Între timp, femeia româncă de 35 de ani a fost trimisă în judecată și va fi judecată într-un proces separat.

Acest caz atrage atenția asupra importanței verificării atente a documentelor prezentate de potențialii chiriași și a riscurilor pe care le implică încheierea unui contract de închiriere cu persoane care furnizează informații false.

Proprietarii de imobile ar trebui să fie conștienți de aceste posibile fraude și să ia măsuri pentru a se proteja împotriva lor.

Distribuie acest articol