O româncă a ucis în Italia un medic neurolog cu mașina, apoi a fugit de la fața locului

O femeie de naționalitate română a ucis un medic neurolog, Giancarlo Zito, în vârstă de 51 de ani, într-un dramatic accident rutier petrecut luni, 24 iulie 2023, în cartierul Aurelio din Roma, capitala Italiei.

giancarlo-zito
Giancarlo Zito, 51 de ani, medic neurolog, mort într-un grav accident rutier la Roma, provocat de o româncă. Sursă foto: ortofonologia.it.

Femeia, însă, a fugit imediat de la locul accidentului și s-a prezentat la poliție în ziua următoare, însoțită de un avocat, conform celor relatate de ziarul Corriere della Sera.

Potrivit sursei citate, victima se afla pe o motocicletă, iar șoferița româncă a declarat că nu și-a dat seama că l-a lovit și ucis pe motociclist, fiind convinsă atunci că a lovit doar o motocicletă pe care nu se afla nimeni.

Cu toate acestea, declarația femeii este în contradicție cu dovezile video care au înregistrat tragedia și pe care anchetatorii le-au preluat imediat după intervenția lor la fața locului.

Imaginile au fost captate de o cameră de supraveghere de la un bloc de apartamente de lângă via del Casale San Pio V, unde a avut loc accidentul.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

În înregistrări, se poate observa cum femeia româncă a coborât din mașina sa și a verificat starea bărbatului căzut la pământ, apoi a urcat înapoi în vehicul și a fugit de la fața locului.

După ce autoarea accidentului s-a predat la poliție, oamenii legii au denunțat-o pentru omucidere rutieră și i-au retras permisul de conducere.

Până în prezent, nu au fost oferite mai multe detalii despre identitatea femeii sau despre consecințele legale care i se pot aplica.

Distribuie acest articol