O româncă din Italia a obținut un apartament și alte cadouri de valoare de la un bătrân, dar riscă să fie trimisă în judecată

O femeie de naționalitate română, în vârstă de 30 de ani, se riscă să fie trimisă în judecată după ce a fost acuzată de înșelarea unui bătrân italian pentru a obține bunuri de mare valoare de la acesta.

Conform celor denunțate de familia presupusei victime, conaționala noastră l-ar fi manipulat pe bărbat pentru a-i cumpăra un apartament acesteia, precum și pentru a primi numeroase obiecte de valoare și bani de la el.

În schimb, tânăra femeie susține că toate aceste „cadouri” le-a primit în timpul unei relații amoroase pe care a avut-o cu bătrânul, relatează ziarul Il Resto del Carlino.

Conform familiei bărbatului, care este un antreprenor din Modena, românca l-a convins să-i cumpere un apartament, în care însă femeia trăia cu iubitul și familia ei.

De altfel, cei care au observat situația au fost chiar membrii familiei antreprenorului, care au constatat că din conturile companiei și din conturile personale ale bărbatului a fost retrasă o sumă mare de bani: aproximativ 250.000 de euro pentru achiziția unei locuințe pentru femeia româncă și retrageri continue din bancă de peste 40.000 de euro.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Parchetul a solicitat clasarea cazului inițial, dar familia bătrânului s-a opus clasării, iar judecătorul a dispus continuarea investigațiilor.

Scopul acestora este de a verifica dacă bătrânul suferea de o boală care să-i fi afectat luciditatea încă din 2017, adică înainte de a începe să-i facă acele cadouri tinerei de 30 de ani, pe care o cunoscuse în 2018.

Conform expertului consultat de procuror, este „foarte probabil” ca boala să fi apărut înainte de acel an, dar nu există o certitudine, deoarece bătrânul nu a fost supus unui examen medical care să confirme acest lucru.

Conform expertului consultat de familia presupusei victime, este totuși posibil să se determine dacă debutul bolii a avut loc înainte de a o cunoaște pe româncă, în funcție de datele clinice rezultate din progresia bolii.

Ieri, 21 iunie 2023, judecătorul a cerut Parchetului să continue ancheta și a respins clasarea cazului.