O româncă din Italia oferea tratamente estetice la ea acasă fără nicio pregătire. Garda Financiară i-a închis cabinetul ilegal

O româncă stabilită în Italia a fost prinsă de Garda Financiară în timp ce desfășura activități clandestine în propria locuință, unde își crease un cabinet estetic complet, dotat cu pat de tratament, lumini și echipament profesional.

24052024_081839_Immagine
Cabinetul descoperit de Garda Financiară în locuința româncei.

Potrivit Vicenza Today, conaționala noastră profesa această meserie delicată fără nicio calificare și fără a fi înregistrată la vreun ordin profesional din sector.

Ea atrăgea clienți prin intermediul recomandărilor, oferind tratamente cu filler pe bază de lidocaină și acid hialuronic de sodiu, substanță utilizată în medicina estetică pentru tratarea ridurilor și îngrijirea inestetismelor feței, alături de tratamente estetice clasice.

Tratamentele, care erau efectuate în condiții igienice precare, au provocat și efecte secundare pentru unele cliente.

Intervenția Gărzii Financiare a dus la confiscarea laboratorului estetic și a instrumentelor utilizate, precum și la denunțarea româncei pentru exercitarea ilegală a acestei profesii, care este considerată una medicală în Italia.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

În timpul controlului efectuat la domiciliul esteticienei clandestine, au fost găsite fiole și seringi preîncărcate cu acid hialuronic de sodiu și clorhidrat de lidocaină, alături de alte echipamente pentru tratamente estetice și o agendă cu detaliile numeroaselor cliente, dovezi ale unei activități economice nedeclarate.

Produsele cosmetice medicale și seringile au fost imediat confiscate ca probă. În plus, românca s-a ales și cu o plângere penală pentru exercitarea abuzivă a profesiei și a fost sancționată cu o amendă cuprinsă între 1.032 și 3.614 euro.