O româncă disperată își caută fiica plecată în Italia: „18 ani n-am știut nimic de ea”

Disparițiile nu sunt doar statistici în rapoarte anuale, ci sunt drame umane care zdruncină comunități și despart familii.

Unul dintre aceste cazuri este cel al Rodicăi, o femeie care își caută disperată fiica, pe Larisa, plecată în Italia de 18 ani și despre care nu mai știa nimic până în urmă cu o lună.

Larisa a plecat în Italia în urmă cu 18 ani, împreună cu una dintre surorile sale. Niciuna nu a mai luat legătura cu mama lor, rămasă în țară. Pe sora Larisei mama a mai văzut-o însă pe Facebook.

„Amândouă au plecat. Nu au mai dat un semn de viață niciuna. De amândouă nu mai știu (…)”, a spus mama.

Ea a mai adăugat: „Sora ei nu vrea să corespondeze cu mine, mai ales de Larisa chiar nu știu nimic. Pe cealaltă am mai văzut-o pe Facebook, mi-a mai trecut oleacă, m-am bucurat că e în viață. Cine știe ce au avut ele acolo. Cine știe dacă s-au înțeles, ce au avut ele acolo”, a spus Rodica, la Acces Direct.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

În urmă cu o lună, mama Rodica a reușit să ia legătura cu Larisa, după ce a obținut numărul de telefon de la nepoata sa, Andreea.

În timpul conversației, fiica femeii a vorbit repede, menționând că vrea să se întoarcă în România, dar nu are bani. Apoi a închis telefonul.

Misterul se adâncește în momentul în care, la un nou apel efectuat către fiica sa, Rodica a primit un răspuns de la un bărbat, fără ca acesta să ofere detalii:

„Am încercat să o mai sun, dar nu a răspuns. Am vrut să o ajut cu bani. Îi trimiteam pensia mea, îi trimiteam pensia soțului, puneam și rupeam și îi trimiteam bani. Nu a mai răspuns nimeni și în cele din urmă mi-a răspuns un bărbat”, a povestit Rodica pentru sursa citată.

Captură de ecran 2023-09-04 173642
Mama Rodica la Acces Direct. Foto: Spy News

Oare ce s-a întâmplat cu Larisa după acel apel în care și-a exprimat dorința de a reveni acasă? Întrebări la care Rodica nu are răspuns și care accentuează teama și incertitudinea în care se află.

Rodica nu este singura mamă care își caută copilul plecat în străinătate, dar cazul ei amplifică nevoia de o acțiune concertată și sistemică în abordarea disparițiilor și a problemelor care le însoțesc.

Distribuie acest articol