O româncă și-a jefuit tatăl vitreg italian. I-a furat 120.000 de euro și a deschis un centru estetic

Un bărbat italian în vârstă de 70 de ani din Chiaravalle, provincia Ancona, a fost victima unui furt agravat în care a pierdut economii în valoare de 120.000 de euro. Banii i-au fost furați de fiica soției sale, de naționalitate română.

Bărbatul susține că a fost jefuit în timp ce își însoțea soția la aeroportul din Bologna. Femeia urma să se întoarcă în România pentru a participa la botezul unui copil, menționează Il Resto del Carlino.

În timp ce ei erau plecați spre aeroport, fiica vitregă în vârstă de 31 de ani, rezidentă în Ascoli, ar fi profitat de absența bărbatului pentru a sustrage banii și bijuteriile valoroase.

Din casa italianului, fiica româncei ar fi luat o servietă în care bărbatul păstra suma de 120.000 de euro, bani moșteniți de la părinții lui decedați, precum și două lanțuri de aur, unul dintre ele aparținând primei soții a bărbatului, decedată.

După o perioadă, fiica legitimă a bărbatului, în vârstă de 45 de ani, a relatat cum a fost contactată de un bărbat român. Acesta i-a dezvăluit că soția tatălui său avea o aventură cu el și i-a trimis fotografii compromițătoare cu aceasta:

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

„Am primit un apel telefonic de la un număr necunoscut – a relatat fiica legitimă – era un bărbat român care mi-a spus că soția tatălui meu avea o relație cu el și mi-a trimis fotografii cu ea goală purtând colierul mamei mele care fusese furat.

Tatăl meu avea economii care erau bani lăsați de bunicii mei. Nu știam unde îi ținea. La aproximativ zece zile după plecarea soției sale în România, i-am cerut tatălui meu să îmi împrumute niște bani.”

Bărbatul a trimis-o pe fiică la casa sa, dându-i cheile și spunându-i unde se aflau banii. „Am deschis servieta, dar banii nu mai erau acolo”, a relatat ea în sala de judecată.

Italianul a depus mărturie luni, 15 aprilie 2024, afirmând că, în urma unui apel telefonic cu soția sa din România, aceasta a negat implicarea în furt și a exprimat dorința de divorț, motivând că sentimentele ei s-au schimbat și nu-l mai iubește.

În plus, capturile de ecran ale conversațiilor dintre soția și fiica sa vitregă, în care discutau despre banii sustrași, au fost trimise de amantul român al soției, care a descoperit și el că fusese jefuit.

În mesaje, fiica i-ar fi scris mamei în ziua plecării spunând că se teme să ducă banii acasă pentru că erau prea mulți și îi era frică să nu fie descoperită.

Până în prezent, banii nu au fost recuperați, iar fiica vitregă a profitat de situație pentru a deschide un centru estetic pe cont propriu, posibil finanțat din sumele furate. Procesul este în desfășurare.