O româncă, șoferiță de TIR în Italia: „Visez să mă întorc în țară și să-mi deschid o afacere”

Crina Micnescu, originară din Gorj, a câștigat mai întâi notorietate în Spania, făcând furori cu camionul său de 40 de tone. Mulți oamenii nu puteau să creadă că ea era cea la volan, într-o lume în mare parte dominată de bărbați. Acum locuiește la Cesena, în Italia.

Crina a moștenit această pasiune pentru șofat de la tatăl ei, care a fost șofer profesionist toată viața sa. „Visul meu de când eram mică a fost să urmez pașii tatălui meu. Nu am renunțat până când nu am realizat acest lucru,” a spus ea conform publicației Șoferi din România.

photo_2023-05-22_12-35-26

Crina nu a fost doar o șoferiță de camion oarecare. A captivat atenția oamenilor, atât prin prezența sa pe străzi, cât și prin determinarea și priceperea sa. Colegii ei nu credeau inițial că o femeie poate controla un TIR de 40 de tone, însă Crina le-a demonstrat că se înșală.

„Eram copil și tatăl meu mă lua cu el în cursă. Îmi doream să devin și eu șofer ca el și să conduc mașini așa de mari. În urmă cu zece ani am devenit șofer profesionist și am obținut atestatele necesare pentru orice fel de transport. Este o responsabilitate mare, dar nu mi-a fost teamă. De fapt, mă consider mult mai în siguranță în TIR decât într-o mașină mică,” își amintește Crina.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Când firma la care lucra în România a început să aibă probleme financiare, Crina a decis să plece din țară în căutarea unui viitor mai bun. Astfel, a ajuns să lucreze în Spania, în ciuda faptului că nu vorbea foarte bine limba.

„Prima dată am lucrat la o firmă care nu a fost serioasă. Eu nu știam să vorbesc foarte bine limba spaniolă, dar am perseverat și am găsit o altă firmă de transport. De atunci lucrez acolo. Patronul a fost plăcut surprins să aibă angajată o femeie,” povestește ea.

Acum, Crina lucrează în Italia, dar visul ei este să se întoarcă în România și să înceapă o mică afacere.

Meseria de șofer profesionist este una foarte grea, mărturisește ea, care implică multe sacrificii și nu lasă prea mult timp liber.

Cu toate acestea, Crina nu regretă alegerea făcută. A dovedit că, în ciuda prejudecăților, femeile pot avea succes în domenii tradițional asociate cu bărbații. „În Spania și în Italia am întâlnit alte românce care profesează ca șofer de tir,” adaugă ea, semn că este o evoluție în această direcție.

Reușita Crinei, într-o meserie preponderent masculină, a făcut-o să fie privită cu admirație nu doar în România, ci și în străinătate. Ea a dovedit că barierele de gen nu ar trebui să ne limiteze aspirațiile profesionale.

În prezent, chiar dacă are un salariu motivant în Italia, Crina visează să se întoarcă în țara sa natală. Nu își pierde speranța că, într-o zi, va putea începe o mică afacere acasă. În pofida obstacolelor pe care le-a întâlnit, Crina este o sursă de inspirație pentru toți cei care își doresc să urmeze o carieră neconvențională, îndrăznește să spargă tiparele și să urmeze visul lor.

Șoferița româncă este astăzi un exemplu de ambiție și perseverență. Ea demonstrează că indiferent de gen, cu pasiune și muncă grea, oricine poate atinge succesul în orice domeniu ales.

Într-o lume în care se luptă încă pentru egalitatea de gen, povestea Crinei este un exemplu viu de cum pot fi depășite barierele societale și de cum, prin curaj și determinare, putem să ne împlinim visurile, indiferent de cât de neobișnuite sau dificil