O sportivă româncă paralimpică din Italia va lucra în Poliția de Stat. A depus jurământul alături de alți 12 colegi

Sportiva paralimpică de origine română Andreea Ionela Mogoș și alți 12 atleți paralimpici au depus jurământul în cadrul Poliției de Stat din Italia.

Ceremonia a avut loc la sediul Comitetului Paralimpic Italian și a fost supervizată de Luca Pancalli, președintele CIP, și Vittorio Pisani, șeful Poliției de Stat.

Acești sportivi vor deveni agenți în cadrul Poliției de Stat, având un rol tehnic-științific. Prin intrarea lor în structura Poliției, a fost creată o nouă secțiune paralimpică în cadrul unității Fiamme Oro.

Pancalli a numit jurământul depus de acești tineri cu dizabilități un „rezultat istoric pentru țară și nu doar pentru sportivi”, subliniind că acesta este un pas important în revoluția culturală pe care comitetul paralimpic o promovează de ani de zile.

photo_2023-07-12_16-25-31
Andreea Ionela Mogoș, a doua din dreapta imaginii

Printre sportivii prezenți s-a aflat și Bebe Vio, multiplă campioană paralimpică, care a descris acest moment ca fiind o emoție unică.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

„Este o emoție puternică să știu că fac parte din această mare familie”, a declarat Vio. Ea a subliniat că acest pas reprezintă nu doar o schimbare în viețile lor, întrucât sunt tratați ca atleți olimpici, ci și o schimbare socială și culturală.

Vittorio Pisani, șeful Poliției de Stat, a remarcat că acest jurământ reprezintă un rezultat istoric pentru țară. El a subliniat că sportivii paralimpici sunt un exemplu pentru toți, oferindu-ne puterea de a face întotdeauna ceva în plus.

Pisani a subliniat, de asemenea, că în sport nu contează doar medaliile, ci și exemplul de viață extraordinară pe care sportivii paralimpici îl demonstrează, numindu-i un exemplu de curaj și forță interioară.

Andreea Ionela Mogoș, în vârstă de 35 de ani, s-a născut la Vaslui și în prezent trăiește la Torino. Ea a devenit pasionată  de scrimă după un grav accident care i-a afectat membrele inferioare.

photo_2023-07-12_16-25-23
Andreea Ionela Mogoș

Până acum, a câștigat trei medalii de argint și două medalii de bronz. Andreea a trecut printr-o perioadă dificilă în urma accidentului, dar a găsit în scrimă o motivație pentru a înfrunta provocările vieții.