O tânără a băut o cafea în aeroport și a ajuns la Terapie Intensivă. Autoritățile au deschis o anchetă

O tânără de 21 de ani, angajată a unei companii aeriene, a petrecut 36 de ore în Unitatea de Terapie Intensivă după ce a suferit o reacție alergică severă provocată de o cafea contaminată.

2813103
Aparatul de la care tânăra a cumpărat cafeaua. Sursă foto: ultimahora.es.

Incidentul a avut loc la ora 10:30 de luni, 22 aprilie 2024, în incinta aeroportului Son Sant Joan din Palma de Mallorca, în Spania, unde victima a cumpărat cafeaua de la o mașină de vânzare automată.

Imediat după ce a băut cafeaua, tânăra a simțit un gust ciudat. În momentul în care a amestecat băutura cu o linguriță, a descoperit mai multe insecte în interior.

2812703
Paharul din care a băut tânăra cafeaua. Sursă foto: ultimahora.es.

Consumare cafelei a declanșat apoi un șoc anafilactic rapid, caracterizat prin umflarea feței și dificultăți de respirație.

Serviciile medicale de urgență ale aeroportului au intervenit prompt, administrându-i adrenalină și alte medicamente pentru a o stabiliza, după care a fost transportată la o clinică din Palma de Mallorca.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Tânăra a rămas internată în secția de Terapie Intensivă timp de 36 de ore și, pe lângă problemele respiratorii, a prezentat umflături pe o mare parte a corpului.

Familia, împreună cu avocatul Antonio Martínez Quereda, a depus o plângere la Poliția Națională din Spania, semnalând un posibil risc pentru sănătatea publică și o întreținere deficitară a instalațiilor.

În urma incidentului, autoritățile aeroportului Palma de Mallorca au inițiat o anchetă și au ordonat companiei concesionare a mașinilor de vânzare să revizuiască toate aparatele, care au fost temporar scoase din funcțiune până la eliminarea oricărui risc potențial pentru sănătatea publică.