O tânără interpretă din Rep. Moldova a câștigat Sanremo Junior 2023 cu o melodie a Angelei Similea

Mădălina Lungu, o tânără cântăreață în vârstă de 13 ani din Republica Moldova, a câștigat concursul Sanremo Junior, care a avut loc la Teatrul Ariston din Sanremo.

Aceasta este prima dată când o artistă din Moldova câștigă Marele Premiu în acest concurs.

Evenimentul a fost subliniat cu mândrie de Rodica Roșioru, profesoara Mădălinei de la Școala Internațională de Artă Vocală „Talentele Rodicăi Roșioru”, pe pagina sa de Facebook.

madalina1
Mădălina Lungu și Rodica Roșioru. Sursa foto: Prima la Riviera

Mădălina s-a impus printre cele 20 de finaliste ale competiției Sanremo Junior, iar victoria sa a fost evidențiată cu mare entuziasm de către presa locală din Chișinău, capitala Moldovei.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Conform profesoarei Rodica Roșioru, succesul Mădălinei se datorează talentului său, perseverenței, muncii în echipă, efortului, sacrificiului imens și sprijinului părinților săi.

În etapa finală a concursului, acompaniată de o orchestră, Mădălina Lungu a interpretat piesa „După noapte vine zi” (video mai jos). Melodia a fost interpretată pentru prima dată de Angela Similea în 1970, obținând locul al doilea la Festivalul Cerbul de Aur de la Brașov.

Acesta este al 14-lea an în care Sanremo Junior, inițiat de Paolo Alberti, se desfășoară, și pentru prima dată o cântăreață moldoveancă reușește să câștige marele premiu, marcând un moment istoric pentru țara sa.

@rotalianul