Oamenii de lângă noi. Comunitatea românească din Italia invitată să-și prezinte tradițiile

„Duminici de august în Parco degli Ulivi, pentru a cunoaște oamenii de lângă noi”, este tematica întâlnirilor care vor avea loc în fiecare duminică a lunii august la Varese, începând cu ora 16.00, organizate de Parohia Bosto și asociația italiană Olio di Sant’Imerio. Întâlnirile sunt dedicate comunităților de străini care trăiesc în zonă. Duminica dedicată românilor este cea de pe data de 11 august.

Duminicile lunii august sub măslinii din „Parco degli Ulivi”, de pe via Monte Bernasco, sunt marcate de întâlnirile intitulate „Popoare diverse își spun povestea”. Fiecare duminică a acestei luni de vară va fi petrecută sub semnul prieteniei și al integrării, al cunoașterii, descoperirii și acceptării.

Membrii grupurilor de străini care locuiesc și muncesc în zonă vor vorbi despre locul de origine, despre cultura, tradițiile și obiceiurile locului natal, precum și despre cât de greu sau de ușor s-au integrat în Italia. Totul acompaniat de muzică, dansuri tradiționale și degustări gastronomice tipice țării de proveniență.

Duminică, 4 august, va avea loc întâlnirea cu un grup mixt de persoane originare din diferite țări ale continentului african. Duminică, pe data de 11 august, va fi rândul comunității românești, duminică 18 august al grupului peruan, și în sfârșit, duminică 25 august întâlnirea va fi cu grupul comunității filipineze.

În caz de vreme rea, scrie Varese News, întâlnirile vor avea loc în Sala Oratorului Bosto, pe via Volo Mera 2, din Varese.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI
@rotalianul