Oase umane descoperite pe un câmp în Italia, se presupun a fi ale unui român dispărut

O descoperire macabră a fost făcută vineri, 7 februarie, la Tolve, în provincia Potenza (Basilicata), unde au fost găsite câteva oase și un craniu uman care se presupun a fi ale unui bărbat român dispărut în luna iunie a anului trecut, scrie Quotidiano del Sud.

Vasile Pădurariu avea 38 de ani și era dat dispărut de membrii familiei sale cu aproximativ 8 luni în urmă, când vorbise ultima dată la telefon cu rudele sale din România. Autoritățile italiene sunt aproape sigure că cele câteva oase și craniul găsite aproape de livada de măslini de la Spera, în apropierea localității Tolve, îi aparțin lui Pădurariu. Românul era singura persoană dată dispărută în zona respectivă. Aproape de locul unde au fost descoperite rămășițele, polițiștii au găsit bucăți rupte de haine, precum și o pereche de ghete din cele folosite de obicei la lucru în construcții.

Medicul legist, care s-a prezentat la fața locului și a analizat resturile umane și obiectele găsite, a dedus că acestea se aflau acolo de mai puțin de un an de zile. O perioadă suficientă ca hainele să fie rupte și trupul măcelărit de porcii mistreți din zonă, explicându-se astfel lipsa unui schelet complet.

O zonă greu accesibilă, izolată, unde cu greu te poți aventura de unul singur, de aceea polițiștii italieni exclud ipoteza că Vasile ar fi ajuns acolo de singur și fără telefon la el. Prin urmare, se presupune că bărbatul român era împreună cu o altă persoană care l-a ucis, sau a fost omorât în altă parte și abandonat acolo de asasinii săi care i-au luat și telefonul făcându-și pierdute urmele.

Cu toate acestea, după o primă analiză a craniului, nu ar părea că a suferit lovituri care ar fi putut duce la moartea bărbatului, dar fără restul corpului este imposibil de constatat dacă victima a suferit alte acțiuni violente care i-au provocat decesul.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

În perioada următoare, cu ajutorul membrilor familiei, se va face o comparație genetică a ADN-ului rămășițelor descoperite, pentru a nu mai fi nicio îndoială că oasele au aparținut bărbatului român.

Vasile era originar din satul Racova, comuna Udești, județul Suceava și se afla în Italia de 11 ani.

Era foarte cunoscut la Tolve unde a lucrat o vreme ca zidar. Dispariția sa bruscă a stârnit mai multe semne de întrebare din partea colegilor și prietenilor, dar și-au închipuit că probabil a părăsit Italia și a plecat la muncă în altă țară.

Despre el am scris și noi într-un articol recent semnalându-i dispariția, iar informațiile le-am preluat atunci de pe site-ul Poliției Române unde scria la rubrica Persoane Dispărute:

„Pădurariu Vasile este plecat de aproximativ 11 ani în Italia, zona localității Tolve, provincia Potenza. Ultima dată a luat legătura telefonic cu membrii familiei în cursul lunii iunie 2019. Semnalmente: 1.80 m înălțime, păr șaten, ochi căprui.”