Obligau tinere românce să se prostitueze în Italia, trei persoane au fost arestate

Poliția italiană din Brescia a arestat trei cetățeni români responsabili pentru infracțiunile de extorsiune, favorizare și exploatare a prostituției. Operațiunea a fost realizată în colaborare cu Serviciul de Cooperare Internațională și cu Poliția română. Un al patrulea bărbat este căutat în continuare de autorități.

Cei trei români, Mihai A.B. și Nistor C.A., ambii în vârstă de 24 de ani, și Lancu M. de 33 de ani, au fost găsiți și arestați în România, conform Brescia Today. Ancheta autorităților a demarat în luna decembrie a anului trecut când o fată a hotărât să se elibereze de sub „protecția” exploatatorului ei și a fost grav amenințată de către acesta. Tânăra s-a adresat poliției din Brescia care a inițiat o operațiune de depistare a activităților ilegale întreprinse de rețeaua de proxeneți români.

Au fost identificate un număr de 11 fete românce racolate și obligate să se prostitueze. Tinerele erau supuse la violențe, amenințări, și în cele mai multe cazuri erau constrânse să își vândă trupurile pe stradă sau în apartamente din provincia Brescia, în nordul Italiei.

Componenții rețelei de prostituției domiciliau în România și se deplasau periodic în Italia. Banii proveniți din activitățile ilegale erau transferați în țară prin serviciile de transfer monetar.