Om de afaceri din Italia: „Peste 20 de ani nu vom mai avea tâmplari și zidari pentru că tinerii merg toți la facultate”

Celebrul om de afaceri Flavio Briatore, invitat la ediția emisiunii „Carta Bianca” din 27 iunie, difuzată pe Rai 3, a lansat o provocare cu privire la viitorul muncitorilor manuali și a impactului studiilor universitare.

Acesta a subliniat o schimbare semnificativă în dinamica carierei și educației în societatea contemporană.

„Săptămâna trecută am fost la un tâmplar. Toți tâmplarii din atelier aveau mai mult de 50 de ani. De ce? Pentru că nu mai există activități care pot supraviețui de la sine, părinții își îndreaptă copiii spre alte lucruri. Îi trimit la școală, la universitate. Ne vom trezi peste 20 de ani fără tâmplari, zidari sau oameni care pun tavan fals”, a declarat Briatore conform La Repubblica.

Omul de afaceri a sugerat astfel o schimbare de paradigmă în ceea ce privește munca manuală și a evidențiat riscul pierderii unor meșteșuguri valoroase datorită accentului pus pe educația academică în detrimentul învățământului tehnic sau vocațional.

Faptul că statul nu oferă suficient suport pentru meșteșugari poate contribui la această tendință, lăsându-i pe tineri cu impresia că o carieră într-un domeniu academic este singura cale pentru succes.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Afirmațiile lui Briatore vin în contextul în care tendința generală a societății este aceea de a valoriza studiile universitare, în timp ce meșteșugurile tradiționale sunt deseori neglijate.

În acest sens, discursul său ridică întrebări importante despre viitorul forței de muncă și despre necesitatea de a echilibra educația academică cu instruirea tehnică și vocațională. VIDEO aici: video.repubblica.it/spettacoli-e-cultura/carta-bianca-briatore-tra-vent-anni-anni-non-ci-saranno-piu-falegnami-e-muratori-perche-i-figli-vanno-all-universita.

Distribuie acest articol