Omagiu pentru Doina Mitroi, o româncă moartă în Italia, departe de casă și de cei dragi

„Odihnă veșnică draga mea! Dumnezeu să te odihnească… cred că prea devreme ai părăsit această lume, suflet bun…” Este unul dintre multele mesaje de adio scrise și dedicate pe Facebook de prietenele Doinei Floarea Mitroi în memoria sa. Doina era o româncă originară din Segarcea, județul Dolj, avea 64 de ani și muncea ca „badantă” de ani buni în Italia, la L’ Aquila, în Abruzzo.

S-a stins din viață în seara zilei de luni, 20 august, departe de casă și de familie iar comunitatea românească din localitatea unde lucra regretă profund dispariția sa: „Era o femeie tare bună”, ne-a spus una dintre prietenele conaționalei noastre, care a cunoscut-o personal. Raluca, nepoata Doinei din România ne-a povestit: „Ajuta pe toată lumea, era foarte cunoscută și era, de asemenea, o persoană foarte iubită. Ea m-a crescut de mică, am văzut-o pentru ultima dată de Crăciun, când a fost acasă.”

Prietenii din L’ Aquila i-au fost alături nu doar în timpul vieții ci și acum, când Doina a avut nevoie de ajutorul lor pentru a se întoarce pe pământul natal și a fi înmormântată după tradițiile noastre strămoșești. „Lacrimi și flori” au scris prietenele din Italia pe coroana care acoperă sicriul Doinei. „O parte a banilor necesari repatrieii trupului neînsuflețit s-au strâns cu ajutorul fetelor din L’ Aquila”, ne-a declarat Alina Cărăbuș, reprezentant la casa funerară care se va ocupa ca trupul neînsuflețit al româncei noastre să ajungă în curând acasă, în România.

Nu se va întoarce așa cum și-ar fi dorit, nu cum o aștepta nepoata sa, Raluca. Veselă, pusă pe șotii și cu o mare iubire de oameni și de frumos, dar Doina Mitroi va fi acolo pentru un ultim salut și cel din urmă bun-rămas. Alături de familia sa!

„Familia mulțumește tuturor prietenelor care și-au adus contribuția”, a transmis Raluca, nepoata conaționalei noastre.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI
Doina Mitroi, 64 de ani, s-a stins din viață în Italia, unde lucra de mai mulți ani. Foto: arhiva personală.