VIDEO | OMS laudă Italia pentru felul cum a reacționat în fața pandemiei de Covid-19: „A dat dovadă de curaj!”

Italia a fost lăudată de Organizația Mondială a Sănătății pentru cum a gestionat pandemia de coronavirus, pentru măsurile de combatere și restricțiile pe care le-a impus cu scopul de a limita tot mai mult răspândirea infecției cu Covid-19 în rândurile populației.

OMS a postat ​​pe Twitter un video emoționant cu următorul mesaj: „Italia a fost prima țară occidentală care a fost puternic afectată de Covid-19. Guvernul și comunitatea au reacționat puternic și au inversat traiectoria epidemiei cu o serie de măsuri bazate pe știință. Acest videoclip spune povestea experienței sale.”

Autorităţile italiene au înregistrat rezultate favorabile în ultimele săptămâni, în timp ce Spania, Franţa şi Marea Britanie se confruntă cu o nouă creştere a numărului de infecţii.

„Italia se descurcă mai bine decât Marea Britanie, Spania şi Franţa pentru că este una dintre primele ţări care au simţit furtuna provocată de COVID”, a afirmat Fabrizio Pregliasco – virusolog în cadrul Universităţii din Milano.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Guvernul şi sistemul de sănătate au avut timp să planifice în detaliu planurile de după carantină, iar ridicarea restricţiilor a fost executată gradual, fapt ce i-a oferit guvernului abilitatea de a reintroduce o serie de măsuri când situaţia părea să se agraveze. Potrivit unui sondaj citat de FT, 84% dintre italieni spun că sunt „dispuşi sau mai mult decât dispuşi” să poarte măşti de protecţie. Prin comparaţie, Regatul Unit înregistrează o rată de aprobare de 76%.

Distribuie acest articol