ONU acuză Italia de violență și rasism: „Vom efectua controale”. Iată ce le-a răspuns Salvini

ONU (Organizația Națiunilor Unite) denunță faptul că în Italia au crescut episoadele de rasism și violență împotriva imigranților, în special africani și rom.

Potrivit ziarului italian Il Messaggero, Înaltul Comisar ONU pentru drepturile omului, Michelle Bachelet, care a criticat și politica recentă a Italiei în ceea ce privește imigranții, a anunțat că o echipă ONU va veni în Peninsulă pentru a efectua controale în acest sens.

„Vom trimite personal în Italia pentru a evalua creșterea puternică de acte de violență și rasism împotriva imigranților, persoane de origine africană și rom”, a declarat Bachelet.

Imediat după aceste acuzații, apare și replica Ministrului de Interne al Italiei, Matteo Salvini, care amenință că va tăia fondurile ONU: „Ne vom gândi, împreună cu aliații, asupra utilității de a continua să dăm 100 de milioane de euro pentru a finanța risipă, corupție, furturi pentru un organism care ar vrea să vină să dea lecții italienilor, dar care are țări ce practică tortura și aplică pedeapsa cu moartea.”

„Italia, în ultimii ani, a primit 700.000 de imigranți, mulți dintre ei clandestini și nu a avut parte niciodată de colaborare din partea celorlalte țări europene. Așadar, nu acceptăm lecții din partea nimănui, mai ales din partea ONU care se confirmă a fi dezorientată, costisitoare în mod inutil și dezinformată”, a mai adăugat Salvini.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Nu este prima dată, însă, când Italia este atenționată de ONU asupra imigrării și asupra drepturilor omului. În anul 2010, Înaltul Comisar pentru drepturile omului de la acea dată, Navi Pillay, se întâlnea cu Ministrul de Interne de atunci, Roberto Maroni, și Ministrul Justiției, Angelino Alfano, în fața cărora își exprima puternica preocupare pentru modul în care sunt tratați imigranții, publicând apoi nu mai puțin de 92 de recomandări pentru Italia în acest sens.

Distribuie acest articol