Operațiune antiteroristă în Italia: un bărbat român și două femei au fost înconjurați. Aruncau cu petarde

„Veniți repede, aici se trage cu arma!”, a fost apelul telefonic pe care carabinierii din Lecce (Puglia) l-au primit în după amiaza zilei de vineri, 15 februarie. Din fericire, nimeni nu trăgea cu arma, trei persoane, un bărbat român și două femei a căror naționalitate nu se precizează, se distrau aruncând cu petarde în interiorul unei clădiri abandonate.

S-a întâmplat de-a lungul străzii Republicii, în zona intersecției cu strada Taranto. Un cetățean a sunat speriat la carabinieri, semnalând focuri de armă care se auzeau din interiorul unei clădiri abandonate unde, cândva, fusese un magazin de mașini uzate. Se pare că bărbatul a fost deosebit de convingător, pentru că apelul său telefonic a declanșat  o acțiune antiteroristă în toată regula, la fața locului a fost trimis dispozitivul militar de urgență și o unitate din „SOS” (Squadra Operativa di Supporto dell’Arma dei Carabinieri) antrenată special pentru a face față atacurilor teroriste.

Primii carabinieri care au ajuns în preajma clădirii, au constatat că cetățeanul care a telefonat avea dreptate, din interiorul edificiului au răbufnit la sosirea lor alte două zgomote puternice care ar fi putut fi focuri de armă. Carabinierii au hotărât atunci să ceară intervenția unui echipaj „SOS”, o unitate de luptă specială, creată în anul 2016, împotriva atacurilor teroristice.

Întreaga operațiune a fost coordonată de militarii Unității de Investigații din Departamentul Operativ al Comandamentului Provincial din Lecce. După ce au înconjurat în liniște clădirea, militarii antitero au intrat în poziție de luptă, gata să tragă în caz de necesitate. Cele două femei și bărbatul român s-au trezit brusc înconjurați de militari înarmați până în dinți și cu mitralierele îndreptate asupra lor.

„Mâinile sus!”, au strigat militarii, dar imediat au înțeles că niciunul dintre cei surprinși în clădire nu era în posesia unei arme de foc, ci pur și simplu se distrau aruncând cu petarde și pocnitori. Sunetele produse de acestea au fost confundate de cetățeanul care a telefonat și apoi chiar de carabinieri, cu focuri de armă.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Operațiunea antiteroristă a trupelor militare italiene s-a încheiat cu succes.

Foto: Corriere Salentino
Foto: Corriere Salentino
@rotalianul