Opt milioane de euro ascunși în Italia sub pământ. O parte din bani provin din România

Garda Financiară din Italia a descoperit, după o anchetă care durează de mai mulți ani, 8 milioane de euro îngropați sub pământ, în grădina unei vile situată în mediul rural din Gussago, provincia Brescia (Lombardia). Mii de bancnote de 50 și 100 de euro au fost puse în interiorul unor saci, bidoane și găleți, apoi ascunse în subteran de proprietarii terenului, informează Giornale di Brescia.

O maxi fraudă scoasă la iveală la finalul unei investigații foarte lungi, este vorba de facturi false, în valoare de peste 500 de milioane de euro, care ar fi fost emise din anul 2018, în cadrul activităților dedicate comerțului cu materiale feroase. Doi soți, Giuliano Rossini și Silvia Fornari, împreună cu alți colaboratori, eliberau facturi false și virau bani în conturi deschise în România, Croația, Bulgaria și chiar China, apoi îi aduceau în Italia în numerar pentru a se sustrage de la plata taxelor și impozitelor impuse de autoritățile fiscale italiene.

Prima parte a „comorii” a ieșit la iveală în urmă cu câteva zile, când carabinierii și comisarii Gărzii Financiare au început să sape în gazonul din grădina vilei deținute de cei doi soți italieni. Un munte de bani care pentru procurorul adjunct Claudia Passalacqua constituie principala probă în ancheta respectivă.

Locul unde au fost găsiți îngropați 8 milioane de euro. Sursa foto: Giornale di Brescia

În fruntea organizației se aflau soții Giuliano Rossini și Silvia Fornari, alături de fiul lor în vârstă de 22 de ani, Emanuele Rossini și de mătușa sa maternă, Marta Fonari.

Inițial, cei doi soți au fugit din Italia în vara anului 2020, când un antreprenor i-ar fi informat despre controalele fiscale la care fusese supusă compania sa. Dar ceea ce a determinat cuplul să plece din Italia ar fi fost mai presus de toate sechestrarea a 153.000 de euro în numerar găsiți în mașina lui Marco Pesenti, una dintre cele 22 de persoane ajunse în cătușe în urma anchetei.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Giuliano Rossini și Silvia Fornari s-au întors recent în patrie, unde au fost arestați și duși la închisoare. Soțul și soția, care sunt acuzați de o evaziune fiscală care se ridică la suma de 93 de milioane de euro, în dauna statului italian, și-au recunoscut deja unele responsabilități în prezența avocatului lor, Lorenzo Cinquepalmi, și în următoarele zile vor fi audiați de judecătorul de instrucție.