Opt pasageri beți la bordul unui avion i-au făcut pe piloți să devieze avionul spre alt aeroport

Un zbor al companiei aeriene easyJet de pe ruta Manchester (Mare Britanie) – Tenerife (Spania) a fost nevoit să aterizeze de urgență spre alt aeroport din cauza a „opt pasageri violenți” prezenți la bord.

Controlorii de trafic aerian spanioli au declarat că poliția a fost chemată să întâmpine avionul pe aeroportul Lanzarote, din Spania, din cauza „posibilității de agresiuni”.

Zborul easyJet cu numărul EZY34TV a plecat din Manchester vineri, 29 septembrie 2023, imediat după ora 7:00 dimineața și a aterizat în Lanzarote în jurul orei 1:20, ora locală.

Într-o postare, controlorii de trafic aerian au precizat: „Echipajul zborului de la Manchester la Tenerife Sud ne-a informat despre prezența a opt pasageri violenți la bord.

În fața posibilității de agresiuni, au solicitat să fie deviați către Lanzarote. I-am instruit să urmeze o rută directă și să scurteze apropierea unde a fost posibil.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

În același timp, prezența poliției a fost coordonată la sosirea lor. Reiterăm sprijinul nostru pentru echipajele aeriene și pasagerii care trebuie să suporte aceste situații.”

În mesajul controlorilor s-a mai precizat și că pasagerii respectivi erau beți atunci când au început să devină agresivi, dar au fost cooperanți cu polițiștii după aterizare.

Conform Daily Mail, amenzile pentru astfel de încălcări pot varia între 50 și 40.000 de lire sterline, iar cei vinovați pot fi obligați să plătească costurile de deviere și pot chiar să primească interdicție pe viitor de a mai zbura cu compania aeriană în cauză.

Un purtător de cuvânt al companiei aeriană a declarat: „easyJet poate confirma că zborul EZY2011 din Manchester către Tenerife din 29 septembrie a fost deviat spre Lanzarote, unde aeronava a fost întâmpinată de poliție din cauza comportamentului agresiv al pasagerilor la bord. Zborul a continuat apoi spre Tenerife.

Personalul de cabină al easyJet este instruit să evalueze și să analizeze toate situațiile și să acționeze rapid și corespunzător pentru a se asigura că siguranța zborului și a celorlalți pasageri nu este compromisă în niciun moment.

Deși astfel de incidente sunt rare, le luăm foarte în serios și nu tolerăm comportamente abuzive sau amenințătoare față de echipajul nostru sau alți pasageri. Dorim să ne cerem scuze celorlalți pasageri pentru orice inconvenient cauzat.

Siguranța și bunăstarea pasagerilor noștri, a echipajului și a agenților de sol este întotdeauna o prioritate pentru easyJet.”