Opt șoferi români au primit amendă și sechestru pe mașină în Italia. Circulau cu numere de înmatriculare românești

O acțiune de proporții a carabinierilor italieni a avut loc la Chieti, în Abruzzo, în cursul zilei de miercuri, 27 februarie, 2019. Opt șoferi români au primit amenzi și sechestru pe mașină pentru că circulau cu autoturisme înmatriculate în România.

Carabinierii au acționat pe mai multe șosele din zona provinciei Chieti, din centrul Italiei, într-o vastă operațiune privind combaterea circulației vehiculelor înmatriculate în străinătate, conduse de cetățeni rezidenți în Italia de mai mult de 60 de zile. Modificările Codului rutier italian au fost adoptate la începutul lunii decembrie a anului trecut.

Verificările efectuate au permis sancționarea cu amenzi și confiscarea administrativă a peste 24 de vehicule cu plăcuțe de înmatriculare străine, distribuite după cum urmează: 8 autoturisme cu număr de înmatriculare românesc, 5 cu număr de înmatriculare polonez, 4  cu numere înregistrate în Germania, 3 cu număr de înmatriculare bulgare, o mașină cu număr de înmatriculare lituanian, una cu număr de înmatriculare grecesc, una cu numere de Luxemburg și o mașină înmatriculată în Ungaria.

Valoarea totală a amenzilor cumulate este de 16.000 de euro. Autovehiculele vor trebui înmatriculate în Italia sau repatriate, altfel vor fi confiscate de statul italian, avertizează rete8.it.

@rotalianul