Opt supraviețuitori găsiți sub dărămâturile hotelului Rigopiano. Nici o confirmare încă în ce privește românca noastră și cei doi copii ai săi.

Echipele de salvare care de mai bine de 40 de ore se luptă cu zăpada pentru a ajunge la cei peste 30 de oameni rămași captivi în dărâmăturile hotelului Rigopiano, în urma cutremurelor și a avalanșei provocate de acestea, miercuri seara, 18 ianuarie, 2017, ne aduc astăzi primele vești bune după ore întregi de suspans și trista veste a celor patru persoane găsite decedate ieri, 19 ianuarie.

Oamenii din echipa de salvare au găsit opt persoane în viață astăzi, rămase captive sub dărâmăturile hotelului Rigopiano, dintre care două fetițe, trei femei și trei bărbați, scrie ziarul online TGCOM24, care menționează că inițial au fost găsite 6 persoane, în jurul orei 11, acestea fiind etrase și transportate la spital cu elicopterele, iar apoi au mai fost găsite alte două persoane, mamă și fiică, extrase și ele ulterior și transportate la spital.

Primii șase supraviețuitori au fost găsiți de către echipele de salvare în zona bucătăriilor, sub un tavan, scrie La Repubblica, și au fost în contact continuu cu salvatorii din acel moment, care au chemat de urgență două elicoptere aparținând Gardei de Coastă ce au la bord personal medical, precum și un elicopter ce aparține pompierilor.

Este prima veste bună care vine după această catastrofă, însă sub acele dărâmături, din nefericire, se află încă peste 20 de persoane despre care nu se știe nimic, nici dacă sunt morți sau vii. De asemenea, nu se știe încă dacă printre supraviețuitori se află și conaționala noastră, Adriana, cu cei doi copii ai săi, dispăruți toți trei și ei sub dărâmăturile acelui hotel.

Vom reveni cu mai multe informații concrete în următoarele ore.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI