Află care oraș din România se află în topul celor mai frumoase 30 de localităţi din Europa

Japanese Association of Travel Agents (JATA) le-a solicitat agenţilor de turism din Japonia să elaboreze o listă cu 30 de oraşe mici şi sate atractive din Europa, pe care plănuieşte să le promoveze în rândul turiştilor japonezi, informează telegraph.co.uk.

Printre aceste 30 cele mai frumoase orăşele din Europa se numără, potrivit clasamentului, şi Gura Humorului din România.

Gura Humorului din nordul României este un oraş situat la confluenţa râului Humor cu râul Moldova, fiind renumit pentru clădirile sale colorate, potrivit prezentării realizate de agenţii de turism japonezi.

Localitatea este situată în regiunea istorică Bucovina de sud.

Gura Humorului administrează fostul sat Voroneț, situat în partea sud-vestică a orașului și devenit între timp cartier al acestuia. În Voroneț se află Mănăstirea Voroneț, monument istoric recunoscut internațional, ctitorie a domnitorului Ștefan cel Mare din anul 1488, supranumită „Capela Sixtină a Estului”.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Pe lista celor mai frumoase oraşe mici din Europa se mai găsesc Berat, din Albania, Civita di Bagnoregio, din Italia, Lech, din Austria, Hindeloopen, din Olanda, Lefkara, din Cipru, Rovinj, din Croaţia, Piran, din Slovenia, Marianske-Lazne, din Republica Cehă, Quedlinburg, din Germania, Golyazi, din Turcia, Sopron, din Ungaria, Porvoo, din Finlanda, şi Saint-Cirq-Lapopie, din Franţa.

Distribuie acest articol