Orașe din Italia unde primești amendă dacă scuipi pe stradă. Sancțiunile pot ajunge până la 500 de euro

În orașul italian Monfalcone, provincia Gorizia, din regiunea Friuli-Veneția Giulia, primarul Anna Cisint a adoptat măsuri stricte pentru menținerea curățeniei în oraș, impunând amenzi pentru cei care scuipă pe stradă.

Asta după ce în ultimul an autoritățile locale au aplicat amenzi pentru 16 persoane care au aruncat resturile de țigară pe trotuar sau carosabil, fiecare amendă fiind de 120 de euro, relatează La Stampa.

În conformitate cu noua reglementare, cei surprinși scuipând pe stradă în Monfalcone se confruntă cu amenzi între 30 și 200 de euro.

Această măsură vine în urma unui efort continuu al primarului de a îmbunătăți curățenia urbană și respectul pentru spațiile publice.

În alte orașe italiene, precum Trento, au fost deja implementate măsuri similare, dar cu sancțiuni chiar mai severe. Acolo, scuipatul pe stradă este sancționat cu amenzi cuprinse între 54 și 324 de euro.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

În comparație, Palma Campania de lângă Napoli aplică cele mai aspre pedepse, cu amenzi ce pot ajunge până la 500 de euro pentru scuipatul în locuri publice sau de pe proprietăți private care ajung pe spații publice (de exemplu cineva care scuipă de la balcon pe stradă).

Alte municipalități din Italia adoptă o abordare mai moderată. De exemplu, în Rimini, amenzile pentru scuipat variază între 25 și 150 de euro.

Aceste măsuri reflectă o preocupare crescută pentru menținerea curățeniei și a esteticii spațiilor urbane în Italia, primarii diferitelor orașe urmărind să impună respectul față de spațiile publice prin sancțiuni financiare.

@rotalianul