Organele unui român mort în Italia vor salva 6 vieți. În urma sa plânge soția și o fiică de numai 4 anișori

Un ultim gest, generos, înainte de a muri. Este cel a lui Valentin Costel, bărbatul român de numai 40 de ani, care și-a pierdut viața în ultimele zile într-un accident tragic între Olbia și Cannigione, în Sardinia.

Conaționalul nostru se deplasa cu motocicleta în dimineața zilei de 12 iulie, 2018, când a fost tamponat de un autoturism. Condițiile deosebit de grave în care se afla Costel imediat după accident i-au lăsat puține speranțe de viață.

Ieri, marți, 18 iulie, ne scria verișoara sa: „Azi, la ora 2:00, a decedat românul accidentat cu scuterul. Din punct de vedere medical era deja decedat din ziua accidentului dar inima lui încă mai bătea, azi i s-a oprit și inima. Durere mare pentru soție și fiica lor de numai 4 anișori.”

Valentin Costel și-a dat sufletul și donat trupul. Încă de când era sănătos, obișnuia să își exprime dorința ca atunci când va muri organele să-i fie donate. Iar când condițiile lui de viață erau disperate, rudele i-au îndeplinit această dorință.

Medicii de la spitalul „Santissima Trinità” din Sassari, unde românul nostru a fost transportat după accident, i-au prelevat inima, plămânii, ficatul și rinichii, în timpul unei operații complexe, a doua de acest gen care a avut loc în Sardinia, relatează Unione Sarda.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Organele lui Valentin Costel, român mort la vârsta de 40 de ani pe o stradă din Italia, vor fi acum transplantate la șase pacienți care așteaptă la Cagliari, Milano și Udine.

Sursa foto: Profilul public Facebook

Rotalianul - Revista Românului din Italia este și pe WhatsApp. Înscriete-te pe canalul nostru.

@rotalianul
zandra.ro%20