Pachete trimise de români rudelor din străinătate, verificate cu rigiditate de polițiștii de frontieră din Austria

Pachetele cu mâncare de Crăciun trimise românilor plecați la muncă în străinătate de rudele rămase în țară sunt verificate la sânge de polițiștii de frontieră din Austria, conform informațiilor transmise de obiectiv-sm.ro.

În perioada sărbătorilor de iarnă, românii sunt obișnuiți să trimită colete pline de bunătăți culinare rudelor lor aflate în străinătate, dar vor întâmpina dificultăți semnificative la granița cu Austria.

Anul acesta, autoritățile austriece au intensificat controalele, rezultând în confiscarea multor dintre aceste pachete.

Tradiția românilor de a trimite pachete cu preparate tradiționale, precum cârnați, tobă, carne tocata, șnițele, murături, precum și băuturi precum pălincă și vin de casă, este binecunoscută.

Aceste colete sunt trimise cu microbuze sau autocare în Franța, Italia, Spania, Anglia și alte țări europene unde conaționalii noștri și-au găsit un nou cămin.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

În ciuda faptului că transportul acestor produse peste graniță contravine legii, mulți români preferă să riște pentru a aduce un strop de bucurie celor plecați la muncă în străinătate.

Anul acesta, controale la granița Austriei și Germaniei au relevat aceste practici. Polițiștii de frontieră austrieci, conștienți de această tradiție, au intensificat verificările, confiscând deja numeroase colete.

Atunci când trimiți alimente din România într-o altă țară a Uniunii Europene, trebuie să eviți anumite categorii de produse alimentare care sunt adesea restricționate sau interzise la transportul internațional. Acestea includ:

Produsele perisabile care nu sunt ambalate corespunzător sau care necesită condiții speciale de păstrare, cum ar fi refrigerarea.

Alimentele care conțin carne sau produse din carne crudă, deoarece multe țări au restricții stricte privind importul acestor produse pentru a preveni răspândirea bolilor.

Produsele lactate neambalate industrial, inclusiv brânzeturi artizanale, care pot fi interzise sau restricționate în unele țări.

Țigări și băuturi alcoolice, care pot fi supuse restricțiilor vamale sau fiscale.

Este esențial să verifici reglementările specifice țării destinatare înainte de a trimite alimente, deoarece regulile pot varia semnificativ de la o țară la alta.

@rotalianul