Pacient român cu arsuri pe 55% din suprafața corpului transportat la un spital din Italia cu un avion militar

Un pacient care a suferit arsuri pe 55% din suprafaţa corpului a fost transferat, luni, 1 iulie, cu o aeronavă militară românească la un spital din Italia, a anunţat, printr-un comunicat de presă, Ministerul Apărării Naţionale.

Potrivit sursei citate, ministrul Apărării, Gabriel Leş, a aprobat ca o aeronavă de tip C-27J Spartan, aparţinând Forţelor Aeriene Române, configurată pentru misiuni de evacuare medicală, să efectueze, luni, începând cu ora 6,30, o misiune umanitară de urgenţă pe ruta Bucureşti – Timişoara – Rimini (Italia), pentru preluarea şi transferul unui pacient care a suferit arsuri pe 55% din suprafaţa corpului.

Misiunea se efectuează la solicitarea Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.

România are în acest moment doar 13 paturi performante pentru pacienții arși: 6 la Spitalul Floreasca, 5 la Spitalul de Arși din București și două paturi la Spitalul Județean din Brașov, însă nu are niciun pat de maximă siguranță pentru pacienții mari arși, relatează Hotnews.

@rotalianul