Pacient român cu arsuri pe 55% din suprafața corpului transportat la un spital din Italia cu un avion militar

Un pacient care a suferit arsuri pe 55% din suprafaţa corpului a fost transferat, luni, 1 iulie, cu o aeronavă militară românească la un spital din Italia, a anunţat, printr-un comunicat de presă, Ministerul Apărării Naţionale.

Potrivit sursei citate, ministrul Apărării, Gabriel Leş, a aprobat ca o aeronavă de tip C-27J Spartan, aparţinând Forţelor Aeriene Române, configurată pentru misiuni de evacuare medicală, să efectueze, luni, începând cu ora 6,30, o misiune umanitară de urgenţă pe ruta Bucureşti – Timişoara – Rimini (Italia), pentru preluarea şi transferul unui pacient care a suferit arsuri pe 55% din suprafaţa corpului.

Misiunea se efectuează la solicitarea Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.

- Continuarea articolului după publicitate -

România are în acest moment doar 13 paturi performante pentru pacienții arși: 6 la Spitalul Floreasca, 5 la Spitalul de Arși din București și două paturi la Spitalul Județean din Brașov, însă nu are niciun pat de maximă siguranță pentru pacienții mari arși, relatează Hotnews.

Susține publicația noastră!

SUSȚINE PUBLICAȚIA NOASTRĂ

Mai multe articole mai jos