Padova: badantă română, victima unei înșelătorii în urma căreia i s-au furat 4.300 de euro

S-a întâmplat în nordul Italiei, la Padova, mai exact în via Valeri, unde, sub pretextul unui control al poliției, unei femei românce i s-a furat suma de 4.300 de euro.

Femeia, a fost abordată de doi complici, care, după ducerea la bun sfârșit a planului, și-au făcut pierdute urmele, scrie padovaoggi.it.

Fapta s-a petrecut duminică, 23 iulie, în jurul orei 13.15, când conaționala noastră, care prestează serviciul de asistență familiară în orașul Padova la o familie de bătrâni, se pregătea să plece cu autocarul în România pentru a-și petrece vacanța. Ea a fost păcălită de un bărbat și o femeie care au reușit să îi fure toate economiile pe care le deținea.

Badanta română se deplasa pe jos între Via Valeri și Via Foscolo, atunci când un bărbat de vârstă mijlocie s-a oferit să o ajute cu bagajele, prezentându-se drept șoferul de autocar cu care femeia urma să plece în România. Încrezătoare, aceasta a acceptat ajutorul falsului șofer. La scurt timp, de ei s-a apropiat o femeie care s-a dat drept polițistă italiancă și le-a cerut să prezinte la control actele și banii pe care îi dețineau, pe motivul unui control de rutină în ce privește bancnotele false.

Fără să stea pe gânduri și fără să aibă nici un dubiu asupra identității celor doi, badanta română i-a încredințat imediat femeii care se dădea drept polițistă, întreaga suma de bani pe care o avea la ea și care constituia cifra de 4.300 de euro. Infractoarea, a început să examineze banii cu un detector de metale. Pentru ca totul să pară cât mai credibil, chiar și falsul șofer a prezentat banii pe care îi avea asupra sa la control.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Polițista, cu scuza unor controale suplimentare care ar fi trebuit făcute bancnotelor, și-a făcut pierdute urmele, urmată la scurt timp de complicele său, falsul șofer de autocar. Acesta, pentru a stârni și mai puțină suspiciune, înainte de a dispărea a cerut alți cinci euro victimei, spunând că nu mai avea nici un ban și că ar fi necesari pentru a ajunge la autobuz.

Badanta română, rămasă în mijlocul străzii cu bagajele și păgubită de cei 4.300 de euro pe care i-a dat cu mâna sa hoților, a înaintat imediat o reclamație forțelor de ordine. Adevărații polițiști sunt în căutarea celor doi infractori și atrag atenția persoanelor asupra acestor cazuri de înșelăciune, frecvente în această perioadă a vacanțelor.