Panică în centrul Italiei! Bucăți dintr-un viaduct de pe autostrada A24 prăbușite la pământ

Panică într-o localitate din centrul Italiei unde luni, 10 septembrie, s-au prăbușit bucăți de ciment din viaductul care traversează orașul, informează abbruzoweb. Câteva bucăți de beton s-au desprins de pe partea inferioară a viaductului San Giacomo de pe autostrada A24 Roma-Teramo, în zona orașului L’Aquila, din regiunea Abruzzo. Bucățile de beton au căzut în via Gabriele Rossetti, arteră care a fost închisă ca măsură de precauție.

Incidentul s-a produs la kilometrul 105 al autostrăzii A24

Alarma a fost dată de locatarii din zona respectivă, puțin înainte de ora 20:00 de ieri, 10 septembrie, care au sunat la Comandamentul Municipal al Poliției din L’Aquila. Acesta, la rândul său, a contactat camera de operațiuni a Poliției de Stat și Primăria localității.

La fața locului s-a prezentat Brigada de Pompieri care a intervenit cu cinci unități. Cu ajutorul autoscalei, pompierii au eliminat tot ceea ce prezenta risc de prăbușire, pe o lungime de 200 de metri. Tehnicienii primăriei prezenți alături de pompieri și reprezentanții de la „Strada dei Parchi” au promis noi controale în următoarele zile.

Secțiunea autostrăzii unde s-a produs prăbușirea bucăților de beton a fost declarată practicabilă și în condiții de siguranță, deoarece nu a fost detectată nicio deteriorare structurală a viaductului. Inginerii de la „Autostrade Lazio și Abruzzo” (A24 și A25), vorbesc despre prăbușiri micro și specifică faptul că nu ar exista nicio problemă statică a viaductului San Giacomo. Au anunțat intervenții de siguranță în perioada următoare.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

De-a lungul celor două autostrăzi A24 și A25 care traversează regiunea Abruzzo din centrul peninsulei, au fost efectuată recent o primă parte a lucrărilor de punere în siguranță dar lucrările nu au avut loc și pe poduri și viaducte din cauza blocării fondurilor de Ministerul Infrastructurii și Transporturilor.

Prăbușirea bucăților de beton din viaductul de pe A24 a creat agitație în rândurile opiniei publice din L’Aquila, în special în lumina a ceea ce s-a întâmplat la Genova, pe 14 august, când odată cu prăbușirea podului „Morandi” și-au pierdut viața 43 de persoane.

Rotalianul - Revista Românului din Italia este și pe WhatsApp. Înscriete-te pe canalul nostru.

@rotalianul
zandra.ro%20