Panică într-un oraș din Italia, 15 răniți după ce o camionetă a intrat pe terasa aglomerată a unui bar

Un incident grav a avut loc astăzi, luni, 3 iulie, în jurul orei 14.30, când un camion fără șofer a intrat pe terasa aglomerată a unui bar situat pe Corso Vittorio Emanuele, în centrul istoric al orașului Cagliari din Sardinia. 15 persoane au fost rănite.

Corso Vittorio Emanuele este una dintre cele mai frecventate străzi cu restaurante și mese în aer liber din oraș. Zona este una pietonală, cu trafic limitat.

În dreptul numărului 14, camioneta fără șofer a unei companii de materiale de construcție s-a deplasat brusc, a luat viteză și a lovit mesele și scaunele unui local, inclusiv persoanele care se aflau acolo la momentul respectiv.

cagliari-camion-sulla-folla

Martorii au descris scene de panică și groază. Mulți dintre ei au reușit să se salveze înainte de a fi loviți. Cei care au reușit să evite camioneta au început imediat să ajute răniții, așa cum au făcut și proprietarii și personalul diverselor localuri din apropiere.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Din primele informații, cel puțin 15 persoane au fost rănite, dintre care 9 au fost transportate la diverse spitale din oraș, informează Tgcom24.

Din fericire, nimeni nu pare să fie în stare gravă. Celelalte șase persoane implicate au suferit doar câteva contuzii ușoare.

photo_2023-07-03_19-29-33

Incidentul s-a produs în apropiere de Piazza Yenne, iar agenții locali au intervenit imediat pentru a reconstrui detalii despre ceea ce s-a întâmplat.

Există două ipoteze: șoferul vehiculului, care a intrat în zona cu trafic restricționat pentru a face livrări, ar fi coborât din vehicul uitând să tragă frâna de mână, sau aceasta a cedat din cauza unei defecțiuni.

La fața locului s-au deplasat de urgență ambulanțele de la 118, carabinierii, pompierii și polițiștii locali.

Emanuele Frongia, președintele „Fipe Confcommercio” din Cagliari, a declarat:

„Am cerut în repetate rânduri mai multă atenție de la cei care se deplasează cu vehicule pe străzile pietonale ale orașului și, prin urmare, mai mult control din partea autorităților competente. Ceea ce s-a întâmplat astăzi este foarte grav. Este o mare lipsă de atenție! Sperăm că o eroare de acest gen, care ar fi putut avea consecințe mult mai grave, nu se va repeta.”