Panică la bordul unui avion după ce un pasager a încercat să deschidă ușa în zbor: „Ne vedem în rai”

Mai mulți turiști britanici care se întorceau acasă după vacanța petrecută în Cipru au fost terorizați de un bărbat în timpul zborului care abia decolase în seara zilei de luni, 15 august, de pe Aeroportul Internațional Paphos. Bărbatul, care se pare că era sub influența substanțelor interzise, a încercat să deschidă ieșirea de urgență în timpul zborului și a strigat: „Ne vedem cu toții în rai!”

În cele din urmă, a fost imobilizat de ceilalți pasageri, iar avionul, un Boeing aparținând companiei TUI Airways, a fost deviat către aeroportul din Zagreb, informează Manchester Evening News.

Zborul, care decolase din Paphos (Cipru) și avea ca destinație Manchester (Marea Britanie) fusese deja întârziat de câteva ore din cauza problemelor de personal, înainte ca el să fie forțat să devieze spre Zagreb, în ​​Croația, tocmai din cauza „pasagerului recalcitrant”.

Ceilalți pasageri au descris cum l-au văzut pe acesta luând o substanță dubioasă și apoi rugându-se în genunchi pe podeaua avionului, înainte de a-i amenința pe turiști și personalul aeronavei. Bărbatul a încercat să deschidă ieșirea de urgență a avionului, înainte de a fi imobilizat de ceilalți pasageri.

Kirsty, o pasageră care a fost martoră la scenele incredibile din avion, stătea pe locurile alocate împreună cu soțul și cei doi copii când s-a declanșat haosul. Ea a descris pe bună dreptate incidentul șocant la care a asistat ca fiind cea mai înfricoșătoare experiență din viața ei.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

„L-am văzut pe pasager luând o substanță și apoi încercând să deschidă ușa avionului. Sincer, am crezut că îmi voi pierde viața”, a mărturisit Kirsty, subliniind că pasagerul recalcitrant ar fi arătat către ea și copiii ei, spunându-le: „Ne vedem în rai.”

„În timp ce se ghemuia pe podea rugându-se, am țipat după ajutor. Singurul ajutor pe care l-am primit a fost de la soțul meu care a luat problema în propriile mâini, pentru a-i apăra și proteja pe toți cei aflați în avion”, a adăugat Kirsty.

James Rawcliffe, un britanic în vârstă de 38 de ani, se afla în partea din față a avionului împreună cu soția și fiica sa, când a auzit scandalul din partea din spate a avionului.

„Au spus că vor stinge luminile pentru ca oamenii să poată dormi, dar apoi s-au întors brusc și se putea vedea că se întâmplă ceva în spatele avionului”, a spus James.

„Erau foarte mulți oameni care se îndreptau spre tip și încercau să-l calmeze.”

James a confirmat că acesta s-a așezat în genunchi și a spus „Ne vedem cu toții în rai”, apoi s-a îndreptat spre ușă să o deschidă, înainte ca trei dintre ceilalți bărbați să sară pe el. „Au fost țipete, plânsete și panică”, a precizat James.

Avionul a fost deviat către aeroportul din Zagreb, iar bărbatului care a cauzat incidentul i-a fost interzisă continuarea călătoriei.