Panică la o clinică din Italia: Un șarpe a intrat în vestiarul personalului mușcând tot ce găsea în cale

Un incident neobișnuit a avut loc vineri seară, 17 mai, la clinica medicală „Parioli” din Roma, situată pe via Felice Giordano, în centrul capitalei italiene, când un șarpe a fost găsit în vestiarul personalului.

Șarpele, identificat ca fiind un Biacco, a fost urmărit de un pisoi de cartier și a căutat refugiu în interiorul clinicii, stârnind panică printre angajați, relatează La Repubblica.

1200-202405199857 (1)
Sursa foto: La Repubblica

După primirea unei sesizări de la conducerea clinicii, carabinierii au intervenit prompt, izolând camera pentru a asigura siguranța utilizatorilor structurii.

Pentru a gestiona situația, a fost chemat expertul etolog Andrea Lunerti, cunoscut sub numele de „Fratello Lupo” din Morlupo, o localitate din provincia Roma.

Etologul a reușit să captureze șarpele, care s-a dovedit a fi deosebit de combativ:

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

„De această dată, prietenul nostru Biacco a făcut-o lată,” a comentat Lunerti.

„Probabil urmărit de vreun pisoi din cartier, s-a refugiat în vestiarul medicilor de la prestigioasa clinică Parioli din Roma, stârnind panică printre angajații care au reușit însă să-l închidă în cameră.

Deloc intimidat și complet inconștient de intențiile noastre bune, șarpele nu s-a lăsat capturat ușor, atacând repetat și mușcând cu atâta forță ce găsea în jur încât mandibula i-a rămas blocată într-un pantof sanitar.”

Biacco, un șarpe neveninos pentru oameni, este comun mai ales în regiunile rurale și grădini, preferând atât terenurile uscate și însorite, cât și zonele umede cum ar fi pajiștile și malurile râurilor.

După capturare, șarpele a fost eliberat în mediul său natural, departe de zonele locuite, pentru a preveni incidente similare în viitor.

„Va fi eliberat în curând în mediul său natural, evident departe de centrele locuite,” a adăugat Lunerti, asigurând că pericolul a fost îndepărtat și că activitatea clinicii poate continua fără probleme.

Biacco, cunoscut și sub denumirea științifică Hierophis viridiflavus, este un șarpe neveninos care face parte din familia Colubridae

Este răspândit în regiunile sudice ale Europei, inclusiv în Italia, Franța, Elveția și Peninsula Iberică. Biacco este un șarpe diurn, activ în special în timpul zilei, și este cunoscut pentru agilitatea sa.

Nu prezintă un pericol pentru oameni, fiind complet neveninos. De multe ori, întâlnirea cu acest șarpe provoacă panică din cauza aspectului său și a comportamentului defensiv.

Cu toate acestea, Biacco este un element important al ecosistemului, ajutând la controlul populațiilor de rozătoare și insecte.