O panteră a speriat locuitorii dintr-o localitate italiană, căutată cu dronele pentru a fi capturată

O panteră a fost observată zilele trecute pe câmpurile agricole din localitatea italiană Castellana Grotte, de lângă Bari, iar autoritățile locale au interzis imediat deplasările cu bicicleta sau pe jos pe câmpurile din împrejurimi, informează ziarul Il Messaggero.

Potrivit sursei citate, după ce pantera a fost fotografiată de un localnic în urmă cu câteva zilele, edilul localității, Francesco de Ruvo, a semnat o ordonanță prin care le interzice cetățenilor să meargă pe câmpurile agricole pentru orice tip de activitate. Mai exact, ordonanța prevede „interzicerea tranzitării ciclo-pietonale și a desfășurării oricărei activități sportive din partea cetățenilor pe toate drumurile din zona agricolă și pe străzile din afara localității”, dar și „executarea de lucrări de curățare a copacilor sau munci agricole pe tot teritoriul localității”.

Un localnici a reușit să fotografieze pantera de la distanță. Foto: TGCOM24.IT

În plus, se mai precizează în ordonanță, „pentru a evita ca pantera să fie speriată și să se comporte într-un mod agresiv”, autoritățile locale „obligă proprietarii de animale domestice și din crescătorii, în special cele de talie mare, să le țină pe acestea în siguranță sau în locuri îngrădite, pentru a le limita deplasările și a le proteja de eventuale atacuri.”

Între timp, carabinierii forestieri și pompierii folosesc drone și momeli pentru a localiza animalul sălbatic și a-l captura. La acțiune participă și voluntari de la Protecția Civilă, precum și un veterinar de la ASL.