Papa Francisc a fost internat în spital. Biroul de presă al Vaticanului: „Va fi supus unor analize programate”

Papa Francisc se află din această după-amiază de miercuri, 29 martie, internat la Spitalul Gemelli din Roma unde va fi supus unor analize „programate anterior”, conform celor comunicate de Biroul de presă al Vaticanului. Dimineață asistase la Audiența Generală din Piața Sf. Petru.

Vestea a fost dată de directorul Biroului de presă al Sfântului Scaun, Matteo Bruni: Papa Francisc „se află la Gemelli din Roma din această după-amiază pentru unele verificări programate anterior”.

Cu toate acestea, Corriere della Sera scrie că Papa Francisc ar fi avut în această dimineață probleme cardiace și a fost transportat cu ambulanța la spital. La Vatican, deși nu este oficial, se spune că toate audierile de joi și vineri au fost anulate. Înainte de a merge la „Gemelli” a anulat o întâlnire pentru a înregistra un interviu tv.

„Cu siguranță nu era planificată nicio spitalizare, în ajunul Duminicii Floriilor și a sărbătorilor Săptămânii Sfinte a Paștilor, cea mai importantă perioadă a anului”, sunt de părere cei de la sursa citată.

Ultima dată când Pontiful a fost internat în spital a fost în iulie 2021, după ce a suferit o intervenție chirurgicală la colon, care devenise necesară din cauza unei diverticulite.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Apoi, din ianuarie anul trecut, Papa suferă de probleme de mobilitate și a făcut fizioterapie și reabilitare. A apărut de mai multe ori la evenimente oficiale într-un scaun cu rotile, inclusiv în timpul funeraliilor Papei Emerit Benedict al XVI-lea.

Bergoglio a vorbit despre sănătatea lui într-un interviu di ianuarie anul trecut.

„Sunt sănătos. Pentru vârsta mea, sunt normal”, a spus el pentru Associated Press, când a reiterat, de asemenea, că nici măcar nu s-a gândit să emită reguli care să reglementeze viitoarele demisii papale, plănuind să-și continue misiunea cât mai mult timp posibil, în ciuda unui val de atacuri din partea unor cardinali și episcopi de rang înalt.

@rotalianul