Papa Francisc: „Am certat o femeie care mi-a cerut să-i binecuvântez câinele”

În cadrul intervenției sale la Stati generali della natalità (Starea generală a natalității) de la Roma, Papa Francisc a povestit o întâmplare interesantă.

Conform La Repubblica, în timpul unei audiențe de miercuri, în Piața San Pietro, în timp ce saluta mulțimea, Suveranul Pontif s-a apropiat de o femeie care l-a întrebat: „Îmi puteți binecuvânta copilul?”

Apoi, femeia i-a arătat Papei câinele pe care îl ținea într-o geantă. Papa a mărturisit că și-a pierdut răbdarea și a certat femeia, spunându-i: „Există atât de mulți copii flămânzi și dumneavoastră vă preocupați de un câine!”

Papa Francisc a subliniat că astfel de scene sunt des întâlnite în prezent, dar a avertizat că trebuie să fim atenți, deoarece ar putea deveni obișnuință pentru viitor.

Nu este prima dată când Papa Francisc abordează problema câinilor și pisicilor, afirmând că Europa se confruntă cu o prăbușire demografică pentru că oamenii preferă să aibă animale de companie în loc de copii.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

El consideră că prin această alegere oamenii caută afecțiunea fără a-și lua prea mari responsabilități. Potrivit Papei, această mentalitate este una îngrijorătoare.

Mesajul său reprezintă un îndemn la reflecție asupra priorităților noastre și asupra modului în care ne investim resursele și afecțiunea. Video aici: www.facebook.com/reel/2846676325469800?s=single_unit