Papa Francisc, din ce în ce mai suferind. Circulă zvonuri despre o posibilă pensionare

Papa Francisc a ajuns miercuri, 8 iunie, la audiența săptămânală din Piața Sf. Petru din Roma șchiopătând, mergând cu ajutorul unui baston și sprijinit de colaboratorii săi care l-au însoțit până la scenă.

De câteva luni Pontiful are probleme la genunchi. Zvonurile despre o posibilă pensionare au crescut săptămâna trecută, când Papa Francisc și-a anunțat intenția de a numi 21 de noi cardinali.

O glumă rostită cu ușile închise în timpul ultimei adunări a episcopilor italieni a fost suficientă pentru a declanșa ipoteza unei renunțări la tronul Sfântului Petru, precizează La Repubblica.

Zvonurile despre o posibilă pensionare a Papei Francisc s-au răspândit după ce el însuși a spus că mai bine ar demisiona decât să suporte o operație la genunchi. O glumă, nimic mai mult! Totuși, surse din Biserica catolică, mai mult sau mai puțin interesate, au început să răspândească știri neoficiale despre un pontificat care ar fi ajuns la final.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

VIDEO aici.

Durerea de la genunchiul drept îl împiedică pe papă, în vârstă de 85 de ani, să meargă şi să stea mult timp în picioare. Papa Francisc suferă, de asemenea, de dureri la şold, care îi afectează mersul, şi a suportat în iulie 2021 o operaţie la colon.