Papa Francisc a făcut apel la pace în Siria în tradiționala binecuvântare din duminica Paștelui

Papa Francisc a făcut duminică apel la pacea în Orientul Mijlociu și în Siria, „țară martir și victimă a unui război care nu încetează să semene oroare și moarte.”

În fața a mii de credincioși reuniți în Piața Sf. Petru, papa Francisc l-a implorat pe Dumnezeu să aducă „pace în întreg Orientul Mijlociu” și să-i ajute pe toți „cei care contribuie activ să aducă ușurare și confort populației civile din Siria”.

Suveranul Pontif a denunțat cu această ocazie „atacul infam” care a avut loc sâmbătă în localitatea Rashideen în apropiere de Alep (Siria) împotriva unor refugiați care erau evacuați în camioane și al cărui ultim bilanț se ridică la peste 112 morți.

Papa l-a implorat, de asemenea, pe Dumnezeu să le dea responsabililor națiunilor „curajul să evite expansiunea conflictelor și să oprească traficul de arme”.

După liturghia de Paști, papa le-a reamintit creștinilor în tradiționala binecuvântare (Urbi et Orbi) că Hristos a Înviat și devine tovarăș de drum pentru toți cei obligați să-și părăsească țările din cauza conflictelor armate, atacurilor teroriste, foametei și regimurilor opresive.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Înaltul părinte a adresat această rugăciune pentru majoritatea conflictelor din lume, începând cu Pământul Sfânt și continuând cu Sudanul de Sud, Irakul sau Republica Democratică Congo.

Cu această binecuvântare papa Francisc a încheiat tradițională Liturghie de Paști în prezența a mii de credincioși reuniți în piața Bazilicii Sf.Petru, încadrați de un important dispozitiv de securitate.

Liturghia de Paști s-a ținut în fața a zeci de mii de credincioși reuniți în piață încă de la primele ore ale dimineții. Întreaga Piață din jurul catedralei Sf. Petru a fost încercuită de agenți care au verificat fiecare geantă în parte. Accesul în piață a fost posibil prin trecerea printr-o poartă de detectare a metalelor, asemeni celor instalate în aeroporturi. Aproximativ 30 de asemenea porți au fost amplasate în jurul celebrelor coloane ale lui Bernini.

Sursa: Agerpres