Papa Francisc i-a criticat pe cei care merg la biserică „doar pentru a se face admiraţi de ceilalţi”

Cu prilejul Audienţei generale de miercuri, 21 octombrie, Papa Francisc i-a criticat pe cei care merg la slujba de la biserică doar „pentru a demonstra că sunt catolici” sau „pentru a expune ultimul model cumpărat” şi „a oferi o bună imagine socială”.

În cateheza dedicată rugăciunii, papa a denunţat totodată „falsele rugăciuni”, cele care sunt făcute de anumiți oameni „doar pentru a se face admiraţi de ceilalţi”, scrie Agerpres.

„Cel mai prost serviciu care poate fi adus lui Dumnezeu este de a te ruga cu oboseală, ca nişte papagali, ca şi cum ar fi un obicei. Nu. Rugăciunea este centrul vieţii. Dacă există rugăciune, atunci fratele şi sora devin importanţi”, a adăugat papa Francisc.

De asemenea, Suveranul Pontif a menționat că cel care spune „îl iubesc pe Dumnezeu”, dar în același timp îl urăște „pe fratele său” este un mincinos, deoarece „cine nu îl poate iubi pe fratele lui pe care îl vede, nu-l poate iubi pe Dumnezeu pe care nu-l vede”. Ipocrizia și fățărnicia au fost condamnate de Papa Francisc care a zis: „Dacă tu te rogi de mai multe ori în timpul zilei și apoi îi bârfești pe ceilalți, ai ură înăuntrul tău, asta e superficialitate pură, nu e credință.”

El a asigurat că rugăciunea „nu este un calmant pentru a uşura problemele vieţii”; nu, acest tip de rugăciune „nu este creştină”, a asigurat Suveranul pontif.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

„A nu recunoaşte acest lucru este un sacrilegiu, o abominaţie, este cea mai gravă jignire adusă templului şi altarului”, a continuat papa.

La Audienţă a fost prezent preşedintele Conferinţei Episcopale Spaniole (CEE) şi arhiepiscopul Barcelona, cardinalul Juan José Omella. Papa Francisc a evitat să se apropie de credincioşi în contextul respectării măsurilor anti-contagiere cu noul coronavirus.