Papa Francisc: „În numele lui Dumnezeu, opriți acest masacru! Nu transformați orașele în cimitire”

Papa Francisc la rugăciunea „Angelus” de duminică, 13 martie 2022, în contextul războiului care are loc în Ucraina, a făcut un emoționant apel la pace: „În numele lui Dumnezeu, opriți acest masacru! În fața barbariei uciderii copiilor nevinovați și a civililor lipsiți de apărare, nu există rațiuni strategice care să stea în picioare”, ci numai datoria de a opri „inacceptabila agresiune armată înainte de reduce orașele la cimitire”, a spus papa Francisc conform Vatican News.

După rugăciunea „Îngerul Domnului”, Suveranul Pontif a făcut un lung și sfâșietor apel la pace în Ucraina:

„Frați și surori, cu puțin înainte ne-am rugat Fecioarei Maria. În această săptămână, orașul care-i poartă numele, Mariupol, a devenit un oraș martir al războiului sfâșietor care devastează Ucraina.

În fața barbariei uciderii copiilor, nevinovaților și civililor lipsii de apărare nu există rațiuni strategice care să stea în picioare: trebuie numai să înceteze inacceptabila agresiune armată înainte de a reduce orașele la cimitire. Cu durere în inimă, unesc vocea mea la vocea oamenilor obișnuiți care imploră sfârșitul războiului.

În numele lui Dumnezeu, să fie ascultat strigătul celor care suferă, să înceteze bombardamentele și atacurile! Să se mizeze cu adevărat și hotărâre pe negocieri, iar coridoarele umanitare să fie efective și sigure! În numele lui Dumnezeu, vă cer: opriți acest masacru!”

UP SERVICE DESPĂGUBIRI