Papa Francisc în palton alb de puf, imagine virală pe rețelele de socializare. Creată de inteligența artificială

O imagine care îl prezintă pe Papa Francisc purtând un palton alb de puf a devenit virală pe internet în ultimele zile, însă se pare că este falsă și a fost creată cu ajutorul unui sistem de inteligență artificială.

Imaginea a apărut pe Twitter și de atunci s-a răspândit rapid pe rețelele de socializare. Aceasta provine de pe Reddit, o platformă socială populară în Statele Unite și a fost creată cu ajutorul sistemului de inteligență artificială Midjourney.

photo_2023-03-28_15-00-39

În ciuda popularității fotografiei, Twitter a adăugat o notificare pentru a clarifica faptul că imaginea este falsă și a fost creată cu ajutorul Midjourney, care este un sistem de inteligență artificială ușor de utilizat.

În acest sens, este suficient să se transmită o comandă care descrie imaginea dorită și aplicația produce patru opțiuni de imagine.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Nu este prima dată când tehnologia Midjourney este utilizată pentru a crea imagini false.

Anterior, acest sistem a fost folosit pentru a crea imagini cu fostul președinte american Donald Trump arestat de FBI.

download (9)

Mai jos, imagini cu Harry și Megan după mai mult timp petrecut în SUA, cu președintele Biden la un concert k-pop și cu Papa Francisc cântând la chitară pe scena unui concert. Toate, bineînțeles, false.

WhatsApp Image 2023-03-27 at 17.22.35-kv4E--656x250@Corriere-Web-Nazionale

Este important să se rețină că astfel de imagini false sunt dăunătoare și pot cauza confuzie și probleme în societate.