Papa Francisc în România: BNR a pus în circulație un milion de monede de 50 de bani cu chipul Suveranului Pontif

România este pregătită să-l primească pe Papa Francisc şi să îi fie alături în cele 3 zile cât va sta în ţara noastră. Este o vizită apostolică în care Suveranul Pontif va aduce mesaje pentru toţi credincioşii creştini. Special pentru acest eveniment, Banca Naţională a României a pus în vânzare monede cu chipul Papei.

Colecționarii au stat la rând încă de joi dimineață, la Banca Națională, ca să cumpere monede din emisiunea specială dedicată Vizitei Apostolice.

Moneda are pe avers locurile pe care Sanctitatea Sa le va vizită în România, iar pe revers un portret al Papei Francisc.

Au fost bătute 500 de monede din aur și 10 mii din alamă. Banca Națională va pune și în circulație un milion de monede de 50 de bani cu chipul Papei Francisc.

La București, unde urmează să aterizeze Suveranul Pontif în jurul orei 11:00, s-au făcut ultimele verificări ale măsurilor luate de autorități.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Fiecare metru pătrat de pe străzile din jurul Catedralei Sfântul Iosif, unde Papa Francisc va oficia Liturghia, a fost controlat de polițiști.

Poliţia Capitalei a împrejmuit toate zonele pe care șoferii nu mai pot opri sau staționa. De azi, 31 mai, de la ora 11.00, nimeni nu va mai putea intra în zonele de acces fără biletul imprimat.

Timp de trei zile, între 31 mai și 2 iunie, Sanctitatea Sa Papa Francisc va desfăşura una dintre cele mai lungi vizite apostolice din acest an, în România. Peste 200 de posturi de televiziune din întreaga lume vor transmite evenimentul.