Papa Francisc în România: programul oficial al celor trei zile de vizită

Biroul de presă al Vaticanului a făcut public luni, 25 martie, programul oficial al vizitei Papei Francisc în România. Vizita Suveranului Pontif în țara noastră va începe pe 31 mai și se va încheia pe 2 iunie.

Iată care va fi programul oficial al vizitei:

Sosirea Papei Francisc este programată la București în ziua de 31 mai, pentru ora 11:30, la Aeroportul Internațional Henri Coandă-Otopeni. După primirea oficială, Papa se va deplasa la Palatul Cotroceni unde se va întâlni cu  președintele României și cu prim-ministrul. Din această locație, suveranul va face primul său discurs adresat autorităților, societății civile și corpului diplomatic român.

După-amiaza va fi dedicată întâlnirilor religioase. În primul rând, întâlnirii private cu Patriarhul Daniel, la Palatul Patriarhiei, iar apoi cel cu Sinodul permanent al Bisericii Ortodoxe Române unde se așteaptă un al doilea discurs al Pontifului. Apoi, rugăciunea Tatăl Nostru în noua catedrală ortodoxă și celebrarea Sfintei Liturghii în rândul catolicilor din Catedrala Sf. Iosif.

A doua zi a vizitei, pe 1 iunie, Papa Francisc va fi la Bacău, de unde va ajunge la sanctuarul Șumuleu-Ciuc pentru Sfânta Liturghie, iar apoi, cu elicopterul, se va deplasa la Catedrala Sfânta Fecioară Maria Regina din Iași. Mai târziu se va întâlni cu tinerii și familiile ieșene în piața din fața Palatului Culturii. Seara, întoarcerea la Bucuresti.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

În ultima zi a vizitei în România, duminică, 2 iunie, Papa Francisc va fi la Blaj pentru Sf. Liturghie. Aici va participa la Beatificarea celor 7 mucenici episcopi greco-catolici de pe Câmpia Libertății. După masa de prânz, Papa va saluta românii din Blaj, apoi se va îndrepta spre aeroportul din Sibiu pentru a se întoarce la Roma.

Distribuie acest articol